fxp
שחזור סיסמה הרשמה
  • הודעות
  • אשכולות
  • רשומים
  • מחוברים כרגע
הרשמה לאתר
תגיות: מתכון פיצה

מתכון|מתכוני פיצה *מומלץ מאוד*

  1. 17-09-2008 22:01 #1
    בן
    תאריך הצטרפות
    30-07-08
    הודעות
    4,666
    פיצה לילדים

    בוא נודה בזה, למי יש זמן לבשל, והקטנים באמת אוהבים פיצה. תודה לאלוהים שאת כזאת פשוטה להכנה.
    ועכשיו למתכון שבאמת פשוט עד טימטום. למתכונים מעניינים יותר לפיצות איכותיות יותר המשיכו לקרוא הלאה.להכנה:
    פיתה ערבית טרייה חתוכה לשניים.
    100 גרם גבינה צהובה מגוררת
    קטשופ
    רסק עגניות (חצי עגבניה)
    זיתים חתוכים.
    לערבב את הקטשופ ורסק יחדיו.
    למרוח מכל הפיתה, להוסיף גבינה , זיתים וכל מה שבא ליד…
    5 דקות הכנה בתנור ( 180עלות , לחמם מראש אם רוצים שהפיצה תצא קראנצ’ית)
    מתכון - פיצה בלה

    הכנת הבצק פשוטה מאוד והמרכיבים מספיקים ל2 פיצות למי שאוהב לאכול פיצה דקה.
    חומרים
    לבצק:
    5 כוסות קמח
    6 כפות שמן זית
    2 כוסות מים פושרים
    2 כפיות מלח
    1 חבילת שמרית
    2 כפיות סוכר
    2 כפיות רוזמרין יבש.או בזיליקום יבש
    לרוטב:
    1 בצל קצוץ
    1 כוס עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
    1 קופסה קטנה רסק עגבניות
    1 כפית סוכר
    1 כפית מיץ לימון
    מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    מעט טבסקו אם רוצים
    אורגנו
    גבינה צהובה מגורדתאופן ההכנה
    1. מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומערבלים. אם הבצק יוצא דביק מוסיפים מעט קמח. מתפיחים במשך שעה במקום חמים (בחורף, בגלל שקר בחוץ ולבצק קשה לתפוח, אפשר להניח מעל סדין חשמלי ולכסות בפוך למשך חצי שעה).
    2. בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל במעט שמן זית. מוסיפים את העגבניות, הרסק, הסוכר ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים כ-20 דקות.
    3. אחרי ההתפחה לשים היטב את הבצק, מפזרים מעט קמח על משטח העבודה, ועל המערוך ומרדדים לעובי הרצוי (רצוי לרדד ישר על נייר אפייה). מעבירים את הבצק המרודד לתבנית. אפשר להכין פיצה אחת גדולה, שתיים בינוניות, או המון פיצות אישיות קטנות.
    4. יוצקים הרוטב על הבצק, מפזרים מעל את האורגנו והגבינה הצהובה (אפשר לשלב מספר גבינות קשות).
    5. אופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות צלזיוס במשך כ-1/2 שעה.
    מתכון - פיצה מוצרלה

    מרכיבים:
    בצק פיצה:
    1 כוס מים חמים
    1 כף סוכר/דבש
    1 מעטפה שמרים יבשים
    1/4 2 כוסות קמח לחם
    1 כוס קמח תירס
    1 כפית מלח
    1/4 כוס שמן זית
    1 כף רוזמרין קצוץ דק
    טופינג:
    שמן זית
    עגבניות מסוננות (טריות פרוסות)
    גבינת מוצרלה
    בזיליקום
    שום אפוי
    זיתים שחורים
    הוראות הכנה לפיצה מוצרלה:
    1. בקערה להמיס מים חמים 110 מעלות עם דבש או סוכר, לפזר את השמרים היבשים מעל ולבחוש בכף עד שנמסים.
    2. לתת לשמרים לתפוח כ-5 דקות ולבדוק את התפיחה.
    3. להכניס קמח, קמח תירס, מלח ורוזמרין, למעבד מזון ולערבב.
    . להוסיף שמרים ושמן ולעבד עד לקבלת כדור חלק:
    לאפות בחום גבוה
    מתכון -פיצה ללא גלוטן
    מצרכים לבצק הפיצה:
    לפי ההוראות הרשומות על שקית המרמולייט, כמפורט להלן:
    1 ק”ג קמח מסובסד
    4 ביצים
    50 גרם שמרים (או 1 שקית שמרים יבשים)
    100 גרם מרגרינה (או 1/3 כוס שמן)
    2 כפיות מלח
    600 מ”ל מים (3 כוסות)
    מצרכים לרוטב הפיצה:
    1 בצל גדול
    מעט שמן זית
    מלח ותבלינים (זעטר, כמון וכו’)
    רסק עגבניות (אם רוצים)
    גבינה צהובה מגוררת
    הוראות הכנה:
    1. יש לערבב היטב את החומרים עד שנוצר בצק.
    מרפדים את הבצק על 2 תבניות משומנות, בגובה של כ- 1/2 ס”מ,
    ומחכים שיתפח עד כעבור 1/2 שעה.
    2. את מצרכי רוטב הפיצה, קוצצים את הבצל ומערבבים עם שמן נהזית, מלח והתבלינים. אם מעוניינים, אפשר להוסיף רסק עגבניות.
    מורחים שכבה דקה על הבצק ומפזרים גבינה צהובה מגוררת.
    3. אופים את הפיצה בתנור בחום בינוני - נמוך 15-20 דקות, עד שמזהיבה.
    הפיצה ניתנת להקפאה.
    המתכון באדיבות עמותת צליאק בישראל
    ניתן למצוא מתכונים נוספים אחרים באתר האינטרנט של עמותת צליאק בישראל
    מתכון - פיצה בריאות/ פיצה לייט

    פיצה מבצק קמח מלא. זמן הכנה: שעתיים פלוס.
    כמות: 2 פיצות גדולות.
    מתכון בריא שדורש סבלנות; הפיצה מבצק קמח מלא, רוטב העגבניות מעגבניות יפות אדומות וטריות, זיתי קלמטה וגבינות מוצרלה מותכות.
    החומרים:
    3 כדורי מוצרלה פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ
    12 זיתי קלמטה מגולענים
    אורגנו
    לבצק:
    20 גרם שמרים טריים
    1 כוס + 3 כפות מים חמימים
    1 כף סוכר שטוחה
    250 גרם קמח מלא
    250 גרם קמח רגיל
    1 כף מלח שטוחה
    2 כפות שמן זית
    לרוטב:
    1 כף שמן זית
    4 עגבניות בשלות ואדומות חתוכות לקוביות קטנות
    1 שן שום פרוסה דק
    1 כפית אורגנו יבש
    מלח ופלפל שחור גרוס
    ההכנה:
    הבצק:
    1. מפוררים בעדינות את השמרים לתוך קערה, מוסיפים חצי כוס מים חמימים וסוכר, מערבבים ומשהים כרבע שעה.
    2. בעזרת וו הלישה מערבבים בקערת המיקסר את מרכיבי הבצק הנותרים, מוסיפים את תערובת השמרים ולשים לבצק אחיד.
    3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו כ-5 דקות, מניחים בקערה עמוקה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעתיים.
    הרוטב:
    1. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את קוביות העגבניות, השום והאורגנו ומביאים לרתיחה.
    2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כרבע שעה.
    3. ממליחים ומפלפלים.
    להרכבת הפיצות:
    1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
    2. מחלקים את הבצק לשניים, ויוצרים שני כדורים.
    3. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק בקוטר של כ-30 ס”מ, ומניחים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    4. מורחים על כל עיגול בצק מחצית מרוטב העגבניות, ומסדרים מעל את פרוסות הגבינה והזיתים.
    5. אופים את הפיצה כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.
    6. מגישים את הפיצה מיד. בתאבון
    מתכון פיצה מהיר ופשוט

    מצרכים
    לבצק הפיצה:
    2 לבן
    1 חבילה קטנה קמח
    קורט מלח
    לרוטב הפיצה:
    רסק עגבניות
    1 קופסא של פטריות
    1 בצל גדול
    אבקת מרק של פטריות
    גבינה צהובה מגוררת
    אופן ההכנה
    לערבב את כל החומרים יחד
    ומתקבל בצק דביק
    לשטח את הבצק על תבנית משומנת .
    לטגן במחבת רסק עגבניות ,פטריות ,אבקת מרק ,בצל מלח ופלפל.
    למרוח על הבצק ולהוסיף קצת מהגבינה צהובה .
    להכניס לתנור פיצה ולאפות בחום גבוה כ30 דקות.
    מתכון - פיצה פצצה

    מצרכים לבצק הפיצה:
    25 גרם שימרית (כף וחצי שטוחות)
    3/4 כוס מים בטמפ’ החדר
    1/2 2 כוסות קמח
    1 כף שמן זית
    1 כפית סוכר
    חצי כפית מלח
    למילוי הפיצה:
    2 כפות שמן זית
    1/2 כפית סוכר
    1 רסק עגבניות קטן (כף וחצי מחוקה)
    1/4 כוס מים פושרים
    1 כפית אורגנו
    תוספות לפי הטעם: גבינה למינהן וירקות לפי הטעם.
    אופן ההכנה
    1. מערבבים את חומרי הבצק ולשים עד שנוצר בצק אחיד. מכסים ומשהים בצד למשך 45 דקות.
    2. מרדדים את הבצק דק, מניחים בתבנית ומורחים את המילוי.
    3. מפזרים גבינה ומוסיפים תוספות לפי מה שמתחשק.
    4. אופים את הפיצה בתנור פיצה בחום של 200 מעלות במשך 20 דקות.
    פיצה מהירה ללא שמרים

    מתכון פיצה מהיר - כחצי שעה פלוס מינוס
    המתכון קל ומהיר במיוחד, אפשר לנצל שאריות. המתכון מספיק לפיצה בינונית בתבנית תנור או ל-6 עד 8 פיצות אישיות /פיצה אישית.
    מצרכים
    3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל
    1.5 כפיות אבקת אפיה
    1 כפית מלח
    2 כפות שמן רגיל או שמן זית
    1/4 כוס חלב או מים
    1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה רגילה לא משנה איזה סוג(אם אין בהישג יד אפשר להשתמש בקוטג’), או 250 גרם יוגורט,
    אשל/לבן או שמנת חמוצה.
    לרוטב הפיצה: רסק עגבניות או רוטב לפיצה או אפילו מטבוחה או סלט טורקי, מה שבא.
    תוספות-לפי הטעם: גבינות וירקות למינהם.
    אופן ההכנה
    1. מחממים תנור ל-175 מ’ ומשמנים תבנית תנור או נייר אפיה.
    2. מערבבים בקערה את חומרי הבצק לפי הסדר הרשום, עד שמתקבל בצק פיצתי אחיד. אם יצא רטוב מדי,
    מוסיפים קמח, ואם יצא יבש , להוסיף מעט מים או חלב.
    3. מרדדים את הבצק עד לעובי דק, איך שרוצים.. מניחים על התבנית, מורחים את רוטב הפיצה
    ומפזרים את התוספות האהובות עליכם. אופים כ-10-15 דקות, עד שהפיצה נעשית זהובה.
    מתכון בורקס פיצה

    מתכון מעולה להכנת בורקס פיצה זהובים פריכים וטעימים!
    חומרים
    400 גרם בצק עלים
    200 גרם גבינה צהובה או קשקבל או עזים וכו’.
    קטשופ היינז עדיף
    זיתים חתוכים או תוספות אחרות (עגבניות, פטריות, גבינות מעושנת,אנטי-פסטי)
    ביצה אחת טרופה לציפוי
    כיצד מכינים?
    1. לחמם תנור ל-200 מ’ צלזיוס.
    2. לרדד את הבצק דק דק וחותכים לעיגולים בקוטר 8-10 סנטימטר.
    3. למרוח על כל העיגולים קצת קטשופ, לפזר מעל גבינה צהובה וזיתים. לקפל את הבצק לשניים ואז להדק את הקצוות היטב.
    4. לסדר את הבורקס בתבנית, למרוח אותם בביצה טרופה (אפשר לזרות קצת קצח או שוםשום אם רוצים) ולאפות כ-20 דקות, עד שהבורקס פיצה
    מתפיחים ומזהיבים.
    פיצה קלה להכנה

    מתכון קל ומהיר להכנת פיצה טעימה:
    חצי שעה בתנור מינוס פלוס
    מצרכים לבצק הפיצה:
    1/2 קילו קמח
    קורט מלח
    1/4 מרגרינה
    1 1/2 כוס מיםלרוטב הפיצה:
    1 בצל קצוץ בינוני
    3 כפות של רסק עגבניות
    2 כפות אורגנו
    1/2 כפית מלח
    1/2 כפית מרק -עוף פרווה
    2 כפות פפריקה מתוקה
    1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
    תוספות: גבינה צהובה אם רוצים או כל סוג אחר, וירקות חתוכים כתוספות מעל הפיצה
    אופן ההכנה
    לערבב את כל מצרכי הבצק עד שנוצר בצק חלק
    הכנת רוטב הפיצה:
    לטגן הבצל עד שיזהיב
    להוסיף רסק עגבניות עד ביעבוע ואז להוסיף את שאר המצרכים
    לא לשכוח את התוספות
    לאפות את הפיצה ב- 160 מ’
    רוגלך - פיצה - מלאווח

    מתכון מעניין מהאתר של “אסם”:
    מאחורי השם הארוך מסתתרים מאפים קטנים העשויים מבצק מלאווח במילוי פיצה.החומרים הדרושים:
    עלי מלאווח קפואים (מלאווח לכל לסועד)
    קטשופ אסם
    גבינה צהובה מגוררת
    זיתים קצוצים
    אורגנו יבש
    מוציאים את המלאווח מהמקפיא ונותנים לו להפשיר מעט (10 דקות בחוץ או 20 שניות במיקרוגל).
    מניחים את המלאווח על צלחת גדולה. ומחממים תנור ל-180 מעלות.
    מורחים את המלוואח בקטשופ (ילדים גדולים יכולים לעשות את זה)
    מפזרים גבינה צהובה, זיתים ואורגנו (את זה גם הקטנים יכולים לעשות)
    חותכים את העלה העגול ל-8 משולשים, כמו שחותכים פיצה - מגלגלים כל משולש מהבסיס העבה לשפיץ - נוצרים מעיין רוגלך קטנים עם מלית “פיצה”.
    מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים את הרוגלך.
    אופים כ-15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
    מוציאים מהתנור, עושים “פוווו” וזוללים.
    פיצה על מלאווח

    לפי אותו עיקרון מכינים פיצה פתוחה:
    מורחים על כל עלה רוטב או קטשופ, מפזרים גבינה צהובה ומוסיפים תוספות שונות: עגבנית, בצל, זיתים וכן הלאה. לא כדאי להעמיס על המלאווח הרבה תוספות כיאז הוא לא יתפח והבצק לא יהיה אוורירי.
    מתכון לפיצה קטנה
    למי שאוהב את הפיצות שלו קטנות, זה בשבילכם.
    מצרכים:
    כף שמרים יבשים
    1 ו-1/3
    כוסות מים חמים
    שתי כפיות סוכר חום
    4 כפיות שמן זית
    רבע כפית מלח
    רבע כפית מלח שום
    רבע כפית אורגנו מיובש
    3 כוסות קמח ( ולמי שרוצה יכול להשתמש בחצי קמח רגיל וחצי קמח מלא)
    תוספות:
    1.5 רוטב פיצה
    2 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת או יותר
    כוס פטריות חתוכות
    חצי פלפל אדום קלוי
    פלפל ירוק חתוך לפרוסות דקות
    מעט בצל סגול
    הכנת הבצק לפיצה:
    להשרות את השמרים במים במשך 5 עד 10 דקות.
    להוסיף את הסוכר, שמן, מלח, מלח שום, אורגנו וחצי כמות הקמח.
    לערבב במיקסר, ותוך כדי להוסיף את הקמח שנותר עד שמתקבל בצק רך.
    לושו את הבצק במיקסר עד שיעשה אלסטי ורך כ- 6-8 דקות.
    לפני שתעבירו את הבצק לתבנית משומנת, לושו ידנית את הבצק כמה פעמים.
    כסו את בצק הפיצה ותנו לו לתפוח כ 30 עד 40 דקות.
    קמחו 2 (גודל 12) תבניות קטנות ואישיות של פיצה.
    חלקו את הבצק לשניים והניחו על התבניות.
    הוסיפו מעל את הרוטב, ואת התוספות לפי טעמכם האישי.
    אפו בחום גבוה כאשר הפיצה מכוסה בנייר כסף כ 20-15 דקות.
    הפיצה מוכנה, בתאבון
    מתכון לרוטב פיצה
    רכיבים לרוטב הפיצה:
    שן שום מעוכה לפירה
    כפית מלח
    170 גרם עגבניות טריות מרוסקות טבעי
    220 גרם רסק עגבניות
    חצי כפית סוכר
    קורט פלפל
    חצי כפית אורגנו
    כף שמן זית
    מעט פלפל אדום חריף, אם רוצים
    הכנת רוטב הפיצה:
    ערבבו את כל המרכיבים, יוצא בערך כוס וחצי, מספיק לשתי פיצות
    מתכון לרוטב פיצה נפוליטני
    המרכיבים לרוטב הפיצה:
    1.5 קופסאות של רסק עגבניות
    2 כוסות עגניות מרוסקות טריות
    7 גרם עלי בזיליקום
    7 גרם אורגנו
    פלפל שחור, לפי טעם
    20 גרם שום כתוש
    3 כפות מלח
    30 גרם סוכר
    4 גרם זרעי שומר
    100 גרם שמן זית
    יש למתכון רוטב הפיצה הזה טעם המזכיר רוטב פיצה קלאסי המתאים במיוחד לפיצות דקות
    מתכון לרוטב פיצה קלאסי
    מרכיבים לרוטב הפיצה:
    340 גרם רסק עגבניות
    1.5 כוסות מים
    כפית אורגנו טחון
    0.5 כפית בזיליקום
    רבע כפית מלח
    קורט פלפל
    רבע כפית סוכר
    מעט אבקת שום
    קמצוץ אבקת בצל
    הוראות:
    ערבבו את כל המצרכים היבשים לרוטב הפיצה בקערה קטנה והניחו בצד.
    במחבת המתאימה , הכניסו את רסק העגבניות וערבבו עם המים מעל אש בינונית עד שנעשה אחיד.
    כשמגיע לרתיחה, הוסיפו את שאר התבלינים והנמיכו האש.
    בשלו כ- 30 דקות עד שרוטב הפיצה מגיע לרמת הסמיכות הרצויה.
    ערבבו מדי פעם. כסו והשאירו להתקרר לטמפ’ החדר.
    אפשר להקפיא ללא שאריות אויר עד 4 שבועות במקפיא.
    רוטב הפיצה מספיק לשלוש פיצות גדולות.
    מתכון קלזונה מבצק פיצה
    קלזונה הוא מאפה איטלקי מלוח,מזכיר את הבורקס הישראלי, עשוי מבצק פיצה משובח המעורבב עם מליות אטלקיות מפנקות.
    קלזונה במילוי גבינת מוצרלה, עיזים, עשבי תיבול ותרד
    מצרכים לבצק הקלצונה ( דומה לבצק פיצה):
    מתאים ל - 6 יחידות
    2 כפות שמן-זית
    3/4 כוס מי ברז
    15 גרם שמרים טריים
    1/4 כוס מים פושרים
    1 כפית סוכר
    3 כוסות קמח
    כפית מלח
    כף דבש
    למלית הקלזונה:
    כף חמאה
    שני שיני שום כתושות
    200 גרם תרד שעבר חליטה, קצוץ
    200 גרם גבינת עיזים מגורדת גס
    100 ג’ מוצרלה, מגורדת גס
    3 כפות פרמזן
    ביצה טרופה מעורבבת עם כפית מים
    פלפל שחור טרי
    חצי כפית מלח
    פטרוזליה קצוצה, כ - 5 כפות
    בזיליקום טרי קצוץ, כ - 4 כפות
    אופן הכנת הקלזונה:
    בצק הקלזונה:
    מכניסים את הקמח לתוך מעבד מזון.
    מערבבים את המלח, הדבש, שמן הזית והמים בקערית קטנה.
    ממיסים את השמרים עם רבע כוס מים פושרים וכפית סוכר בכוס ומחכם כ- 10 דקות עד שתוסס.
    לאט לאט מכניסים בהדרגה את התערובת מהמלח והדבש שנוצרה כל עוד המעבד עובד, ואז מוסיפים את השמרים וממשיכים לעבד עד שנוצר כדור לא דביק. תמיד אפשר להוסיף עוד קמח במקרה שבצק הקלזונה דביק. שימו לב שקבלנו בצק פיצה מעולה.
    מוציאים מן המעבד ולשים ביד מעל משטח מקומח עד שנעשה חלק. משהים בקערה משומנת קלות, לכסות בבד, ולהשאיר במקום חמים כשעה עד שמוכפל הנפח.
    מחממים את התנור ל- 225 מעלות ב- 2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה.
    מלית הקלזונה:
    ממיסים את החמאה במחבת לא גדולה מדי ומטגנים בה את השום הכתוש. מוסיפים פנימה את התרד וממשיכים לטגן. לאחר צינון, מוסיפים את הגבינות ושאר העלים הטריים. בסוף את המלח והפלפל.
    לאחר שהבצק תפח, דוחסים את הבצק בעזרת האגרוף ויוצרים 6 כדורים.
    מרדדים אותם לעובי של חצי סנטימטר, מברישים בביצה הטרופה רק את השוליים.
    מניחים את המלית על חציו האחד של בצק הקלזונה ואז מקפלים את חציו השני מעליו. מהדקים היטב, ושוב משהים לתפוח שנית כ- 10 דקות.
    להבריש בשמן הזית ואופים בתנור החם כ - 15 דקות עד שמשחימים.
    מוציאים מהתנור, מורחים עוד שמן זית ומעל את הפרמן, פטרוזיליה לקישוט.
    בתאבון
    מתכון של פיצריות

    מצרכים לבצק הפיצה: (מתכון לבצק פיצה דק)
    3.5 כוסות קמח רגיל
    0.75 כוס מים פושרים
    3.5 כפיות שמן ירקות
    1.5 כפיות סוכר
    כפית מלח
    1.5 כפיות שמרים יבשים פעיליםלתוך המיקסר: שיפכו פנימה 75% מהמים ואת כל השמן. בקרעה אחרת, ערבבו את השמרים עם שאר המים והשאירו לתפיחה כ- 5 דקות. במיקסר, הוסיפו את הקמח, המלח, הסוכר ואת השמרים שתפחו. ערבבו במהירות איטית למשך כ - 10 דקות. הערה: בגלל הבצק היבש, לא יווצר כדור, אלא יהיה רפוי עם בצק “נא” ולא אחיד.
    אם אתם מכינים במעבד מזון:
    הניחו את כל המרכיבים בתוך הקערה עם סכין המתאימה לבצק. ערבבו כ - 30 שניות עד שהכל מעורבב היטב. רוקנו את הקערה על משטח מקומח קלות, לושו עם הידיים עד שנוצר כדור.
    לאחר שבצק הפיצה יצא מהמיקסר, הוא קשה. שימו את הבצק בקערה אטומה והניחו לתפוח 9 שעות בטמפ’ החדר. הבצק יכול להשמר עד 18 שעות לאחר 9 שעות התפיחה הראשונות. לכן מומלץ להכין יום מראש.
    רידוד הבצק: שימו לב שבצק הפיצה יצא קשה לרידוד. לכן בכדי לרדד העזרו במארוך.
    רדדו לעובי של 0.2 ס”מ. כך שנוצרת לנו פיצה דקה וטעימה.
    שימו מעל הבצק רוטב פיצה, גבינה מגוררת, ותוספות.
    אפו בתנור מחומם מראש ל 240 מעלות למשך 10 דקות עד שהבצק מזהיב.
    מתכון לבצק פיצה מפיצריה
    רוצים להכין פיצה כמו בפיציריות? הסוד הוא בבצק
    הנה מתכון מעולה לבצק פיצה מקצועי
    מרכיבים:
    חבילת שמרים יבשים פעילים ( 2 כפיות)
    כוס מים חמים
    3 כוסות קמח רגיל
    כף סוכר
    כפית מלח
    כף שמן זית
    איך להכין את בצק הפיצה:
    המיסו את השמרים במים החמים. הניחו בצד למשך 5 דקות.
    הכניסו למיקסר את הקמח, הסוכר והמלח. הוסיפו את הנוזלים וערבבו באיטיות עד שהבצק הופך כדורי.
    בצק הפיצה אמור להיות רך ואלסטי. שמנו את הכדור שנוצר מהבצק ואת תוך קערה נקיה. הניחו את הבצק בפנים, כסו והניחו לתפוח במקום חמים עד שהוכפל, כשעה. כדי לקבל קצוות פיצה פריכים כמו בפיצריות המובחרות, מעכו את הבצק בעזרת אגרופכם, צרו ממנו שוב כדור, והניחו לתפוח שנית. אפשר להקפיא אם רוצים בשלב זה.
    חלקו את הבצק ל -4 חלקים שווים. גלגלו לצורת כדור. קמחו את משטח העבודה, מתחו את בצק הפיצה ועבדו איתו בעזרת אצבעותיכם או מארוך כדי ליצור עיגול שטוח בגודל 20 ס”מ. החלק החיצוני של העיגול צריך להיות מעט עבה יותר מאפשר הפנים. הוסיפו תוספות.
    העבירו את הפיצה לתבנית פיצה או לתנור פיצה/ תנור לבנים, חממו מראש לטמפ’ של 240 מ’ עד שהקצוות מוזהבים ושהגבינה נמסה, 10 עד 13 דקות, או יותר אם תנור הפיצה שלכם אינו מגיע לטמפ’ כזו.


    קרדיט לפיצה.נט וגם לי לשיפורים קטנים .

  2. 18-09-2008 09:37 #2
    בן
    תאריך הצטרפות
    01-05-08
    שם פרטי
    LinkinPark_Rule
    הודעות
    1,737
    טעים טעים

  3. 18-09-2008 14:11 #3
    rancidrat מנותק מנהלת פורום צילום דיגיטלי לשעבר
    בת
    תאריך הצטרפות
    03-08-07
    שם פרטי
    D.G.L
    הודעות
    13,075
    תודה על המתכונים
    אבל אין על פיצה מעגניות טריות ולא מקטשופ


    Front - End Developer at ClickOn Affiliates

  4. 18-09-2008 14:40 #4
    בת
    תאריך הצטרפות
    10-08-08
    שם פרטי
    בר
    הודעות
    197
    וואו כמה מתכונים תודה

  5. 18-09-2008 14:57 #5
    בן
    תאריך הצטרפות
    14-02-07
    שם פרטי
    יובל
    הודעות
    11,390
    פפפפפפפפפפפפיצצצצצצצצצצצצצצצצהההההה ההההה!!!!
    אין כמו פיצה בכל העולם!!!!
    ואני אנסה את הפיצה על מלוואח שילוב של תימן ואיטליה.
    נראה לי סבבה.
    תודה!


    מרץ 13'

  6. 18-09-2008 16:27 #6
    בן
    תאריך הצטרפות
    11-10-07
    הודעות
    1,990
    תודה על המתכונים

  7. 18-09-2008 16:47 #7
    בן
    תאריך הצטרפות
    24-06-07
    שם פרטי
    עומר
    הודעות
    4,044
    תודה,
    השקעה מעולה,
    ממליץ ללינקייה .

מקרא דרגות:  » יו"ר » מנכ"ל » מנהל ראשי » מפקח » מנהל פורום » צוות פרוייקטים » צוות סיקורים » משתמש כבוד » היכל התהילה » Champ » משקיען כבוד » Winner