fxp
שחזור סיסמה הרשמה
  • הודעות
  • אשכולות
  • רשומים
  • מחוברים כרגע
הרשמה לאתר

מתכון| טיראמיסו של אהרוני

  1. 05-03-2007 20:05 #1
    תאריך הצטרפות
    03-03-07
    שם פרטי
    ירושלים
    הודעות
    546
    4 חלמונים
    כוס סוכר
    350 גרם גבינת מסקרפונה
    2 מיכלים שמנת מתוקה
    2 כפיות תמצית וניל אמיתית
    1/2 כוס קפה חזק [אספרסו או פילטר]
    3 כפות ליקר [ תפוזים או קפה או ברנדי]
    חבילה בישקוטים טובים
    אבקת קקאו משובח, לזרייה

    שמים בקערת המערבל את החלמונים והסוכר, ומקציפים 7-6 דקות, עד שהחלמונים תפוחים ובהירים.
    מוסיפים את הגבינה ומערבלים כדקה.

    בקערה נפרדת מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
    מאחדים בעדינות את תערובת הגבינה והקצפת, ומוסיפים את הווניל.

    מערבבים בקערה גדולה את הקפה והליקר.
    טובלים היטב חצי מהבישקוטים בנוזל, משני הצדדים, ועורכים אותם בתחתיתו של כלי הגשה גדול.
    יוצקים על שכבת הבישקוטים מחצית מהקרם, מחליקים יפה, ומפזרים שכבה נאה של אבקת קקאו [הכי טוב דרך מסננת קטנה].

    חוזרים על הפעולה : טובלים את יתרת הבישקוטים בתערובת הקפה, עורכים בשכבה אחידה על הקרם המצופה בקקאו, יוצקים את הקרם הנותר, מחליקים יפה ומפזרים קקאו.

    מכסים בניילון נצמד, ושומרים במקרר כמה שעות. הטירמיסו צריך כמה שעות טובות של קירור, כדי שיתייצב יפה וכדי שכל המרכיבים יתאחדו לכלל מנה הרמונית.
    ואז, כשחופרים בכף ומוציאים מנה ממנו, מתגלים בין שכבות הקרם כתמים כהים וחומים של הבישקוטים הספוגים בקפה הכהה, והם רכים כעוגה עדינה ומוקפים בהרבה הרבה מהקרם הנהדר.

    * למתכון עשיר פחות, אפשר להמיר את השמנת בקצף של 4 חלבונים

    * במקום אבקת קקאו, אפשר לפזר על הקרם שוקולד מריר משובח, מגורר דק [150 גרם שוקולד - אם כבר אז כבר.]

    * מניחים בין השכבות תערובת של פירות אדומים : שמים בקערה כוס אוכמניות, כוס פטל וכוס תותים [ מנוקים וחצויים].
    מוסיפים 1/3 כוס סוכר ו 1/4 כוס ברנדי, ומשהים חצי שעה.
    את התערובת הזאת שמים בין השכבות בנוסף או במקום הפראלין [ שיבוא מייד].

    *מוסיפים למחצית מהקרם 100 גרם שוקולד מריר מומס, ואז מתקבל טירמיסו חצי לבן חצי חום, בשני טעמים.

    * מה שיהפוך את הטירמיסו לחגיגה אמיתית הוא פראלין, שיחליף את הקקאו.
    אהבתך הייתה כנחמה בעת תוגה, שקט בעת הסערה, מנוחה בעת לאות, ותקווה בשעת ייאוש.




  2. 05-03-2007 22:39 #2
    בן
    תאריך הצטרפות
    03-11-06
    שם פרטי
    דניאל
    הודעות
    10,790
    תודה נשמע טעים

  3. 05-03-2007 22:46 #3
    בת
    תאריך הצטרפות
    20-07-06
    הודעות
    8,805
    תודה! חח נשמע נחמד

  4. 06-03-2007 13:22 #4
    בן
    תאריך הצטרפות
    11-05-04
    שם פרטי
    באולפן ש
    הודעות
    17,731
    תודה
    בברכה גיא.
    מנהל פורום דיבורים, אוכל ומתכונים, סימס ואחראי בצוות פרוייקטים לשעבר!


  5. 06-03-2007 17:37 #5
    בן
    תאריך הצטרפות
    01-01-07
    שם פרטי
    אלון
    הודעות
    10,932
    תוד......

  6. 08-03-2007 20:14 #6
    בן
    תאריך הצטרפות
    24-09-06
    הודעות
    2,827
    ווווואי נשמע טוב

  7. 08-03-2007 21:18 #7
    תאריך הצטרפות
    22-01-07
    שם פרטי
    רחוב המספר -69- הכניסה מהחור!
    הודעות
    4,373
    אני מת על טירמיסו !!!!
    תודה

מקרא דרגות:  » יו"ר » מנכ"ל » מנהל ראשי » מפקח » מנהל פורום » צוות פרוייקטים » צוות סיקורים » משתמש כבוד » היכל התהילה » Champ » משקיען כבוד » Winner