fxp
שחזור סיסמה הרשמה
  • הודעות
  • אשכולות
  • רשומים
  • מחוברים כרגע
הרשמה לאתר
מדריך|

מתכון לעוף ממולא בתנור ואורז פרסי מעולה

  1. 23-12-2008 09:30 #1
    בן
    תאריך הצטרפות
    30-11-08
    הודעות
    42
    אוקייי קודם אני רוצה לתת קרטית לסבתא שלי על המתכון והינה אני מתחיל להסביר לכם עם האורז הפרסי למרות שהוא לוקח יותר זמן הוא יותר פשוט בהצלחה!

    אורז פרסי אמיתי!!!

    מרכיבים

    • אורז מין הסתם
    • מים והמון על כל כוס אורז 2 וחצי עד 3 כוסות מים!!
    • תבלינים: מאט מלח , כמון ושמן זית


    אופן הכנה

    מרתיחים כמה מים שצריך ואני מזכיר על כל כוס אורז אחת צריך לשים 2 וחצי עד 3 כוסות מים אחריי שזה רתך שמים כפית מלח ומערבבים לישתוף את הארוז ולהכניס אותו אחריי סינון לתוך הסיר עם המים הרותחים והמלח ולהערבב. כשהאורז רך מסננים אותו ומחזירים את הסיר לגז בלי האורז!!!! האורז בצד בקופסה לרגע. בתוך הסיר שמים ממש ממש ממש קצת מים (אבל לא להגזים לפחות כמה כפות מים) 2כפות שמן כפית כמון ולחכות שזה ירתח. כשזה רותח לישפוך לצלוחית, אני ממליץ לידאוג שישאר מאט שמןכזה בתחתית של הסיר כי כשמחזירים את האורז אחריי זה הוא מטגן אותו קצת וזה מזה טעים!!!, להחזיר את האורז ליצוק על האורז את הנוזל בצלוחית ולא לערבב!!!! ליסגור את הסיר עם מיכסה שעותפים אותו במגבת ומבשלים על אש קטנה לחצי שעה עד שעה.

    בתאבון ובהצלחה!!!!!


    עכשיו נסביר על העוף הממולא


    עוף ממולא מעולה!!!!


    מרכיבים:
    • כוס אורז שהושרה למשך שעתיים או לכל הלילה
    • 5-6 תמרים יבשים
    • 5-6 שזיפים יבשים
    • חצי חבילה שמיר קצוץ דק
    • בצל אחד בינוני קצוץ דק
    • מיץ מלימון 1
    • לימון פרסי 1 קתוש (אוליי עם המרכיב הזה תהיה בעיה כי קשה להסיג אותו)
    • עוף שלם
    אופן ההכנה

    אחריי שהשרתם את האורז וסיננתם אותו ליצוק עליו את מיץ הלימון להוסיף לו את כל שאר החומרים חוץ מעוף (את הבצל את הפירות היבשים את השמיר את הלימון פרסי)לשים פלפל, מאט מלח, כורכום ולערבב. ממלאים את הטן של העוף בתערובת ותופרים(כן אני יודע שזה נישמע מוזר בל חייבים לעשות את זה) את הפתח של הבטן של העוף איפה שמיליתם כדי שהאורז לא יצא. מניחים בתבנית עמוקה, מומלץ להוסיף לתוך התבנית בטטה חתוחה(אם ככה כותבים את זה), ולימזוג מסביב לעוף 1-2 כוסות מים ולתנור שחומם על 180 מעלות ל-3 שעות ובתאבון!


    טוב אלא המתכונים אני רוצה תגובות ולישמוע שניסיתם להכין אותם בהצלחה ושיהיה בתאבון ורק רציתי להגיד אני בן ואני בן 13 ואני כבר יודע להכין את זה אז זה לא אומר שאתם לא יכולים
    נערך לאחרונה על ידי 3990dark_wizard, 23-12-2008 בשעה 18:21

  2. 23-12-2008 10:47 #2
    בן
    תאריך הצטרפות
    25-09-08
    שם פרטי
    tal
    הודעות
    4,240
    WOW
    יאמייייייייייי...אוכל ביתי כזה, של עדות, זה האוכל הכי טעים שיש!!!
    תודה רבה אח שלי, נשמע נהדר!

  3. 23-12-2008 12:01 #3
    בן
    תאריך הצטרפות
    30-11-08
    הודעות
    42
    בבקשה

  4. 23-12-2008 12:14 #4
    בן
    תאריך הצטרפות
    07-10-08
    הודעות
    5,716
    כמו שטל אמר גם אני מת על אוכל של עדות, תודה רבה וחג שמח .

  5. 23-12-2008 18:20 #5
    בן
    תאריך הצטרפות
    30-11-08
    הודעות
    42
    תקשיבו אני מצטער היתבלבלתי בעוף זה צריך להיות 3 שעות בתנור לא 2

מקרא דרגות:  » יו"ר » מנכ"ל » מנהל ראשי » מפקח » מנהל פורום » צוות פרוייקטים » צוות סיקורים » משתמש כבוד » היכל התהילה » Champ » משקיען כבוד » Winner