fxp
שחזור סיסמה הרשמה
  • הודעות
  • אשכולות
  • רשומים
  • מחוברים כרגע
הרשמה לאתר
תגיות: ארוחת ערב
מתכון|

3 מתכונים, להכנת ארוחת ערב שישי קלילה במיוחד :)

  1. 23-01-2009 18:32 #1
    בן
    תאריך הצטרפות
    03-01-07
    שם פרטי
    אלעד.
    הודעות
    10,150
    היום אני בשוונג של בישולים ויצא לי לבשל המון בחודשיים האחרונים,
    אז אני אביא לכם 3 מתכונים קלילים ופשוטים להכנת ארוחת ערב שישי (קידוש).
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    עוף במרינדה. (לא יודע מה השם המקצועי של זה...)
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    אני לא הולך לומר את המצרכים כמו במתכון רגיל, פשוט תעקבו אחריהם באופן ההכנה.
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    לוקחים תבנית אלומיניום שקונים בסופר,
    חותכים בצל לפרוסות בינוניות, ומפזרים יפה על כל שטח התבנית,
    לאחר מכן לוקחים קערה גדולה, מערבבים, שמן זית, מלח, פלפל, שום, פפריקה מתוקה, ממש קצת צ'ילי, טיבולית פטרוזיליה, כוסברה, שתי כפות גדושות של דבש, ואפשר כפית וחצי רוטב סויה (לא חובה), ו-3 כוסות מים (לא מלאות).
    מערבבים את הכל, וזוהי בעצם המרינדה שלנו...
    כל אחד יכול להוריד ולהוסיף תבלינים לפי הטעם, הכל נהיה טעים בתנור.
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    לוקחים פלפל אדום, שוטפים וחותכים אותו לחתיכות קטנות (לא ממש ממש קטנות, אבל שיהיו גסות וטעימות לאכילה..., בסדר גודל (אורך ורוחב) של שני אגודלים מחוברים),
    ומכניסים אותם לתוך המרינדה, ש-"יספגו" את הטעם של המרינדה.
    אפשר לעשות אותו הדבר עם פרוסות קישוא (למי שאוהב..) ואם עיגולים של גזר.
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    לוקחים את העוף (קונים כרעיים "מעירים" בסופרמרקט, 3 מגשים בערך..)
    מפרידים עם סכין חדה במיוחד את הרבע מהפולקע ע"י חיתוך המפרק בין הרבע לפולקע (מרגישים את זה עם האצבע)
    שוטפים טוב טוב מתחת לברז את נתח העוף, ומכניסים למרינדה.
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    לאחר שכל העוף נמצא בתוך המרינדה,
    לוקחים את העוף ומסדרים אותו בתבנית שפרסנו עליה בצל, ומאל שופכים את המרינדה עם הירקות (פלפל, קישוא, גזר, כל אחד מוסיף מה שהוא אוהב).
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    לפני ההכנסה לתנור, מפזרים בין נתחי העוף עלי רוזמרין (לי יש בחצר אז אני מפציץ), זה נותן טעם וריח לעוף.
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    מכניסים לתנוך על חום של 220 מעלות למשך שעתיים וחצי ~ שלוש וחצי שעות.
    חשוב לזכור שמחממים את התנור מראש על 200 מעלות, ולפני שמכניסים להעלות את הטמפ' ל-220.
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    ירקות אפויים בתנור.
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    ירקות אפויים בתנור זה מתכון נורא פשוט להכנה.
    צריכים להכין את זה כמו העוף, משהו כמו 4 שעות לפני ההגשה.
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    לוקחים תבני אלומיניום בינונית/גדולה,
    ופורסים על כל שטחה פרוסות בצל (כמו במתכון של העוף),
    לאחר מכן לוקחים 10 תפוחי אדמה (בערך.. תלוי בגודל שלהם),
    קולפים אותם ושוטפים מתחת לברז, לאחר מכן חותכים אותם לפרוסות (אם התפו"א גדול מידי אז חוצים אותו ואז חותכים לפרוסות), חשוב שהפרוסות לא יהיו עבוד מידי וגם לא דקות מידי.
    לאחר שחתכתם את תפוחי האדמה, מסדרים אותם בשורות בתוך התבנית, על הבצל, שיהיה יפה ומסודר...
    שיהיה בצורה עומדת אלכסונית משהו כזה -
    ///////////////
    לאחר מכן לוקחים פלפל אדום/ירוק, חותכים אותו לחתיכות גסות (בסדר גודל של שני אגודלים..),
    ומפזרים מעל תפחי האדמה.
    אותו הדבר לגביי גזר, קישוא וכו' (כל אחד מוסיף מה שהוא אוהב.)
    עכשיו מוסיפים תבלינים,
    מפזרים מלח גס מעל הכל, לא יותר מידי כדי שלא יהיה מלוח מידי, וגורסים פלפל שחור לפי הטעם,
    מוסיפים שום (לא כתוש), בין הירקות (בערך חצי ראש..),
    חותכים פרוסום עגבנייה, ומסדרים על כל שטח התבנית (מעל התבלינים...)
    מוסיפים עלי רוזמרין בין הירקות, וכוס וחצי מים בתחתית התבנית,
    מוזגים קצת שמן זית מעל כל הירקות, ומכסים את התבנית בנייר קסף (חשוב שיהיו חריצים בצדדים.
    מכניסים לתנור על חום של 220 מעלות,
    חשוב להזכיר שהתנור צריך להיות מחומם מראש על חום של 200 מעלות, ומיד כשמכניסים את הירקות לתנור מעבירים ל-220 מעלות.
    מי שאוהב את התפוחי אדמה קריספיים, רבע שעה לפני ההגשה יש להעביר את התנור למצב טורבו.
    יש לאפות את תפוחי האדמה כ-3 ~ 3 וחצי שעות, מי שמוציא אותן לפני שלוש שעות, מסתכן בכך שהתפוחי אדמה עדיין יהיו קשים ולא אפויים.
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    למרות שכל הארוחה שלנו פה כמעט עם ירדות,
    צריך להוסיף טיפה פיקנטיות לארוחה, עם ירק קר ובריא...
    סלט...
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    סלט חסה עם רוטב מיוחד (:
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    לוקחים חסה טרייה, ומפרקים את העלים שלה, שוטפים אותם טוב טוב כדי שלא תמצאו בתוך הסלט כל מיני זחלים וחרקים למיניהם, לאחר השטיפה של כל העלים מייבשים את העלים, יש 3 אפשרויות, או במייבש מיוחד שקונים בכל חנות לכלי בית, או שמנגבים בעדינות את העלים או שמשאירים אותם בתוך קערה מסננת למשך שעה +- ואז מנערים טוב טוב...
    חותכים את החסה לרצועות רגילות, ומדללים אותה בתוך קערה, למי שיש עליי ביבי יכול להוסיף לחסה שבקערה, זה תמיד טעים (:
    לאחר מכן משמים את הקערה עם החסה בצד ועוברים לרוטב.
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    לוקחים צנצנת קטנה, סוחטים לתוכה לימון ~ לימון וחצי טריים!
    ואותה כמות של שמן זית.
    מוסיפים, כפית וחצי חרדל, כפית וחצי דבש, ממש קצת מלח, וממש טיפה פלפל שחור גרוס,
    ו3 שיני שום כתושות.
    סוגרים את הצנצנת טוב טוב ומנערים, לאחר שמנערים והרוטב מתערבב, פותחים וטועמים (רצוי מהפקק של הצנצנת, ומוסיפים את המצרכים שלא מורגשים לפי הצורך.
    ממש לפני הגשת הסלט, שופכים את הרוטב מעל הסלט, ומערבבים טוב טוב.
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP
    אם יהיה לי כוח אני אכתוב עוד כמה מתכונים נוספים ממש ממש קלים ומהירים להכנה.
    שיהיה בתיאבון אנשים
    קרדיט ל-L-AD מ-FXP

  2. 23-01-2009 18:35 #2
    בן
    תאריך הצטרפות
    07-10-08
    הודעות
    5,576
    אלעד, הפתעת ^^
    שלושה מתכונים מאוד מאוד מאוד נחמדים,
    אהבתי את איך שכתבת את המתכון,
    אחלה ארוחה לערב שישי,
    תודה רבה אלעדוש,
    D:::
    3>
    (:
    P:

  3. 23-01-2009 18:41 #3
    בן
    תאריך הצטרפות
    26-10-08
    הודעות
    2,357
    תודה אחי ארוחת שישי נחמדה מאוד ופשוטה מאוד
    תודה רבה

  4. 23-01-2009 18:45 #4
    בן
    תאריך הצטרפות
    03-01-07
    שם פרטי
    אלעד.
    הודעות
    10,150
    ציטוט פורסם במקור על ידי _Black_Jack_ צפה בהודעה
    תודה אחי ארוחת שישי נחמדה מאוד ופשוטה מאוד
    תודה רבה
    עכשיו רק רשמתי את שלושת אלה כי התעייפתי חח...
    אבל העיקרון, סתם למי שרוצה לדעת,
    אני מכין לפעמים אורז, פסטה ברטבים מיוחדים
    שניצלים, (אין כמו שלא אמא )
    ירקות מוחמצים (עם כורכום, מי שמכיר.. זה מאכל ערבי, בכל מסעדה בסלטים הראשונים מביאים את זה..)
    פרוסות פלפלים מוחמצים...
    חומוס

    ועוד (על מיני דברים שכרגע לא עולים לי לראש..)

  5. 23-01-2009 18:52 #5
    בן
    תאריך הצטרפות
    17-07-07
    הודעות
    1,427
    נישמע מגעיל

  6. 23-01-2009 18:57 #6
    בן
    תאריך הצטרפות
    11-05-04
    שם פרטי
    באולפן ש
    הודעות
    17,731
    ציטוט פורסם במקור על ידי GetDrunk צפה בהודעה
    נישמע מגעיל
    ביכלל לא מסכים איתך 0.o
    זה נישמע טעים מאוד, כל הכבוד.
    בברכה גיא.
    מנהל פורום דיבורים, אוכל ומתכונים, סימס ואחראי בצוות פרוייקטים לשעבר!


  7. 23-01-2009 19:02 #7
    בן
    תאריך הצטרפות
    03-01-07
    שם פרטי
    אלעד.
    הודעות
    10,150
    אז אל תגיב :|

  8. 23-01-2009 19:13 #8
    בן
    תאריך הצטרפות
    22-12-07
    שם פרטי
    תומר (:
    הודעות
    4,277
    תודה אלעד (: נשמע טעים!
    תגיד שאתה כותב פלפל אדום/ירוק אתה מתכוון לגמה אדומה/ירוקה או פלפל חריף ?

  9. 23-01-2009 19:27 #9
    בן
    תאריך הצטרפות
    03-01-07
    שם פרטי
    אלעד.
    הודעות
    10,150
    גמבה... פלפל חריף זה לתיבול של מאכלים מסויימים, לא לעוף... (לא אצלי לפחות..)

    ד"א.. זה שחושב שהשם "ירקות אפויים" זה מגעיל...
    אז שיקרא את המתכון, זה תפו"א, פלפלים וגזר וקישוא...
    זה טעים, והתפו"א יוצא קריספי ממש כמו צ'יפס... אז אל תגידו מגעיל לפני שאפילו קראתם...

    ומי שהגיב תגובות יפות תודה 3>

  10. 23-01-2009 19:43 #10
    בן
    תאריך הצטרפות
    22-12-07
    שם פרטי
    תומר (:
    הודעות
    4,277
    לא אמרתי, אני מכיר את המתכון הזה, מה שבאמת טעים בו זה באמת התפוחי האדמה, אני אוהב שהם קריספיים בקצוות (:

  11. 23-01-2009 19:55 #11
    בן
    תאריך הצטרפות
    03-01-07
    שם פרטי
    אלעד.
    הודעות
    10,150
    לא התכוונתי אלייך,
    התכוונתי למי שמחקתי את התגובות,
    תודה

  12. 23-01-2009 21:22 #12
    בן
    תאריך הצטרפות
    25-09-08
    שם פרטי
    tal
    הודעות
    4,240
    אלעד, יפה מאוד אחי.
    אחלה מתכון, יפים, נשמעים ממש טעימים, די פשוטים..
    האשכול שלך ממש מסודר וכתוב יפה.
    אחלה..פשוט יפה!
    תודה רבה אח שלי.

  13. 23-01-2009 21:25 #13
    בת
    תאריך הצטרפות
    18-01-09
    שם פרטי
    עדידושD:
    הודעות
    681
    נישמע טעייםם
    אני ינסה כמה ..
    אשמח עם תשים עווד...

  14. 23-01-2009 21:30 #14
    בת
    תאריך הצטרפות
    04-01-09
    שם פרטי
    דניאל
    הודעות
    68
    נשמע טעיים P: תוודה
    דניאל3>

מקרא דרגות:  » יו"ר » מנכ"ל » מנהל ראשי » מפקח » מנהל פורום » צוות פרוייקטים » צוות סיקורים » משתמש כבוד » היכל התהילה » Champ » משקיען כבוד » Winner