fxp
שחזור סיסמה הרשמה
  • הודעות
  • אשכולות
  • רשומים
  • מחוברים כרגע
הרשמה לאתר הרשמה באמצעות facebook
תגיות: יאמי
מתכון|

רוגאלך שוקולד-יאמי!

  1. 16-02-2009 20:18 #1
    בן
    תאריך הצטרפות
    23-04-08
    שם פרטי
    שגיא ツ
    הודעות
    6,204
    רוגאלך שוקולד-יאמי!
    רוגאלך שוקולד-יאמי!


    חשבתי על דרך לפתוח את יום האהבה, וולנטיין דיי'ס - משהו מתוק על הבוקר
    ומה יותר מתאים מאשר רוגאלך שמנמן מתקתק מלא בשוקולד ...?

    כיון שכבר פעם הכנתי רוגאלך ואהבתי, החלטתי לנסות מתכון אחר (הרי אני צריכה לפרסם בבלוג מתכונים חדשים..)
    הפעם הכנתי את הרוגאלך לפי מתכון של הקונדיטור הנס ברטלה.
    אני זוכרת כשהתגייסתי לצבא ממש ליד הבסיס שלנו הוא פתח את הקונדיטוריה שלו וכל יום שישי היינו חוגגים קבלת שבת משובחת ביותר עם עוגות שעד אז עדיין לא ידענו שאפשר לאפות...

    הרוגאלך יצאו עסיסים שמנמנים כל מי שטעם היה בטוח שהם קנויים
    ללא ספק מתכון שאני אמשיך להכין ממנו ולא אחליף.

    לבצק:
    1 ק"ג קמח לבן
    300 מ"ל חלב חמים
    כף וחצי שמרים יבשים
    3/4 כוס סוכר
    4 ביצים
    1 כף מלח
    200 גרם חמאה מרוככת
    1 כפית תמצית וניל

    להברשה:
    1 ביצה בלולה + 3 כפות חלב

    לסירופ:
    3/4 כוס סוכר
    3/4 כוס מים
    להרתיח בסיר קטן על להבה בינונית לכבות את האש ולצנן.

    אופן ההכנה:
    בקערת מיקסר שמים קמח הסוכר מלח שמרים וביצים ומערבלים היטב בעזרת וו הגיטרה במשך 3 דקות.
    לעצור, להוסיף את החמאה המרוככת ואת כפית תמצית הוניל ולהמשיך לערבב בערך 5 דקות עד שהבצק מתאחד והופך גמיש
    להעביר לקערה אחרת לכסות במגבת מטבח נקייה ולהתפיח במקום חמים בערך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    מוצאים אויר בעזרת אגרוף, ושוב מחזירים לקערה, מכסים במגבת ומאפסנים במקרר ל-4 שעות (אפשר גם ללילה)

    מוצאים את הבצק מהמקרר לשים בעזרת היד לכדור, מחלקים ל-5 כדורים קטנים,
    מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים בעזרת מערוך את הבצק לעלה דק
    מורחים שוקולד נוטלה וחותכים את הבצק בעזרת חתכן פיצות או סכין חדה למשולשים
    מגלגלים כל משולש מהבסיס הרחב אל הקצה ומניחים בתבנית אפיה משומנת
    מברישים מתערובת הביצה והחלב על כל הרוגאלך ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות או עד שהרוגאלך הופכים להיות חומים זהובים
    מוצאים מהתנור ומברישים מהסירופ המצונן (אני אוהבת להבריש ולהחזיר ל-2 דקות את הרוגאלך לתנור ואז שוב מוציאה ומברישה שנית בסירופ הסוכר).

    הרוגאלך יוצאים מדהימים וטעימים!

    שיהיה בוקר מלא אהבה שוקולדים ורק דברים טובים

    רוגאלך שוקולד-יאמי!
    קרדיט לאתר אחר,תהנו!

  2. 16-02-2009 20:41 #2
    בן
    תאריך הצטרפות
    26-10-08
    הודעות
    2,357
    פיי אני כול יום אוכל כזה אבא מביא מהמאפיה D =
    תודה רבה
    אני מזכיר לך אסור יותר מחמישה מתכונים ביום !!!

  3. 17-02-2009 10:28 #3
    בן
    תאריך הצטרפות
    08-02-09
    שם פרטי
    טל
    הודעות
    2,530
    יו נראה פשוט מדהים..!
    תודה רבה אחי, אחלה מתכון.

    זה בדיוק מה שדיברתי עליו עם הרודפי ניהול...
    אתה, ויובל (רביד דווקא לא), כל יום מפרסמים חמש מתכונים על השעון. אתם לא יכולים לפספס יום בלי 5 מתכונים!
    אתם פשוט רודפי ניהול, והמתכונים שאתם מביאים לא באמת מושקעים, ולא באמת אכפת לכם..הלוואי שיובל, אותך עוד אני אוהב, לא תתקבל לניהול!
    יובל לא מגיע לך! עומרי אני מצטער על הדיבור, החזקתי את זה כבר כמה ימים בבטן, זה מתחיל לעצבן אותי!

  4. 17-02-2009 11:36 #4
    בן
    תאריך הצטרפות
    14-02-08
    הודעות
    990
    תודה רה יופי של מתכון

מקרא דרגות:  » יו"ר » מנכ"ל » מנהל ראשי » מפקח » מנהל פורום » צוות פרויקטים » צוות סיקורים » משתמש כבוד » היכל התהילה » Champ » משקיען כבוד » Winner