fxp
שחזור סיסמה הרשמה
  • הודעות
  • אשכולות
  • רשומים
  • מחוברים כרגע
הרשמה לאתר הרשמה באמצעות facebook
בקשה|

מתכון לקבב רומני ולקבב מזרחי

  1. 23-04-2009 18:07 #1
    בן
    תאריך הצטרפות
    17-03-07
    הודעות
    585
    אני צריך שני מתכונים .

    אחד : קבב מזרחי

    שתיים : קבב רומני


    לא חייב את שתיהם גם עם תביאו אחד מהם זה היה בסדר תודה [:

  2. 23-04-2009 18:19 #2
    בת
    תאריך הצטרפות
    14-08-08
    שם פרטי
    יובל ツ
    הודעות
    2,230
    קבב מזרחי:

    מאת ישראל אהרוני

    חומרים:
    500 גרם בשר בקר טחון (כתף או צוואר)
    1 בצל גדול מגורר בפומפייה וסחוט מנוזלים
    כפית כמון
    כפית פפריקה מתוקה
    1/2 כפית כורכום
    מלח ופלפל

    אופן ההכנה:
    - מערבבים את כל החומרים כמה דקות עד שנוצרת עיסה דביקה ואחידה. (בזכות הלישה הממושכת הבשר יהיה דביק ולא ייפול מהשיפוד).

    - מניחים את הבשר במקרר לחצי שעה.
    - יוצרים קבבים מאורכים ובעזרת ידיים משומנות, משפדים בזהירות כל קבב על שיפוד מתכת.
    - צולים על גריל למשך 4 דקות.
    - הופכים את הקבבים על צידם וצולים למשך עוד 4 דקות.

    בתיאבון!
    קבב רומני:

    המתכון מאת ישראל אהרוני

    חומרים:
    חצי קילו בשר שפונדרה טחון
    חצי קילו בקר פלדה טחון
    7-8 שיני שום כתושות
    חצי כפית פלפל שחור
    כפית מלח
    2 כפיות אבקת סודה לשתייה מומסות בחצי כוס מים פושרים
    כפית אורגנו


    אופן ההכנה:
    את הבשר הטחון מערבבים עם כל המרכיבים למעט הסודה לשתייה המומסת. את הסודה המומסת יוצקים בהדרגה תוך כדי ערבוב. משאירים את הבשר במקרר למשך לילה שלם. לאחר הלילה מערבבים שוב ויוצרים קבבים. צולים את הקבב על גריל בחום הכי נמוך שיש תוך סיבוב מתמיד עד שהכול צלוי היטב.


    להכנת רוטב שום מערבבים יחדיו:
    200 גרם שום טרי כתוש
    כף שמן
    חצי כפית מלח
    1 פלפל חריף קצוץ
    חצי כוס סודה
    טועמים ומשלימים תיבול
    בתיאבון!!

מקרא דרגות:  » יו"ר » מנכ"ל » מנהל ראשי » מפקח » מנהל פורום » צוות פרויקטים » צוות סיקורים » משתמש כבוד » היכל התהילה » Champ » משקיען כבוד » Winner