fxp
שחזור סיסמה הרשמה
  • הודעות
  • אשכולות
  • רשומים
  • מחוברים כרגע
הרשמה לאתר

מתכון|מג'דרה מעולה!

  1. 14-05-2007 15:41 #1
    בן
    תאריך הצטרפות
    05-04-07
    שם פרטי
    My Name Is Unkdr
    הודעות
    6,154
    מתכון|מג'דרה מעולה!
    מג'דרה

    מתכון|מג'דרה מעולה! המצרכים
    2 כוסות אורז פרסי ארוך
    כוס עדשים ירוקות/חומות
    שמן
    1 בצל בינוני, קצוץ
    רבע כפית פלפל שחור
    כפית מלח
    מעט כורכום או חוואייג'
    2-3 בצלים חתוכים לטבעות.

    מתכון|מג'דרה מעולה! אופן ההכנה
    בסיר עם תחתית עבה מחממים שמן בכמות נדיבה.
    מטגנים בו את טבעות הבצל עד שהן שחומות, אבל לא שרופות.
    מוציאים בכף מחוררת לצלחת מצופה במגבת נייר, לספיגת השמן. מחביאים את הבצל המטוגן..
    באותו שמן מטגנים את הבצל הנוסף, הקצוץ
    כשהוא זהוב, מוסיפים לסיר שתי כוסות מים
    ומביאים לרתיחה
    כשהמים רותחים בסיר, מוסיפים לתוכו את העדשים הנקיות והשטופות
    מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את האש ונותנים להתבשל כחצי שעה.
    בודקים אם העדשים התרככו, לא לגמרי אבל שאפשר לנגוס בהן
    מוסיפים את האורז ועוד שתי כוסות מים רותחים
    מוסיפים מלח ופלפל שחור
    מגביהים את האש ומביאים לרתיחה
    מנמיכים את האש, אבל נשארים עדיין על להבת הגז הגבוהה - רק מונמכת
    על התבשיל לרתוח במין בעבוע מתון, ללא מכסה, עד שרוב המים נעלמים, ועל פני האורז מתחילים להווצר חורים.
    זה הזמן להעביר את הסיר ללהבה הכי קטנה, להנמיך אותה, ולבשל כרבע שעה עד 20 רגע, מכוסה.
    מכבים את האש, ומשאירים את התבשיל סגור, שינוח עוד כמה דקות לפני שאוכלים.
    להגשה - מחלקים את המג'דרה למנות אישיות, ומעטרים כל מנה בהמון בצל מטוגן.

    אני מאד אוהבת בישול איטי וממושך. התנור במטבח שלי פועל כמעט בכל פעם שאני מבשלת.
    את המג'דרה אני אוהבת להכניס לתנור בשלב שבו מעבירים את התבשיל לאש נמוכה (ראה לעיל).
    אני מחממת את התנור מראש ל - 150 עד 170 מעלות, וכשאני מכניסה את המג'דרה אני מורידה את החום ל - 120, ושוכחת ממנה למשך כמה שעות. אפשר להכין בבוקר לפני שיוצאים לעבודה, ולחזור לצהרים לקראת צלחת מג'דרה חומה כמו חמין, ריחנית וטעימה בטירוף.
    זה התחליף שמצאתי לי לפתיליה של הסבתא..

    אם אני בבית, כעבור שעתיים-שלוש אני מנמיכה את התנור ל - 100 מעלות, שרק ישמור על החום עד האוכל. אם השארתי בתנור ויצאתי מהבית, אני מראש מורידה את החום ל-100 מעלות ויוצאת בראש שקט..

    גם עם המנה הזאת, סלט ערבי קצוץ דק, עם הרבה שום ולימון ונענע קצוצה, הולך פנטסטי.

    ב-ת-א-ב-ו-ן!


    האוטו שלי.. מי היה מאמין.

  2. 14-05-2007 17:18 #2
    בן
    תאריך הצטרפות
    10-08-06
    שם פרטי
    פ"ת
    הודעות
    4,707
    תודה רבה תמשיך ככה.

  3. 14-05-2007 19:36 #3
    תאריך הצטרפות
    19-02-07
    שם פרטי
    מול המחשב:D
    הודעות
    2,129
    תודה רבה.

  4. 14-05-2007 19:40 #4
    תאריך הצטרפות
    21-03-06
    הודעות
    11,121
    תודה רבה




  5. 18-05-2007 18:29 #5
    בן
    תאריך הצטרפות
    30-04-07
    שם פרטי
    במשרד :D
    הודעות
    2,450
    תודה רבה

  6. 18-05-2007 18:45 #6
    בן
    תאריך הצטרפות
    02-07-06
    שם פרטי
    סוד :X
    הודעות
    7,332
    חשבתי כתוב מגדרה
    תודה

מקרא דרגות:  » יו"ר » מנכ"ל » מנהל ראשי » מפקח » מנהל פורום » צוות פרוייקטים » צוות סיקורים » משתמש כבוד » היכל התהילה » Champ » משקיען כבוד » Winner