fxp
שחזור סיסמה הרשמה
  • הודעות
  • אשכולות
  • רשומים
  • מחוברים כרגע
הרשמה לאתר הרשמה באמצעות facebook
תגיות: קרין גורן
מתכון|

עוגת גבינה אפויה קלאסית(קרין גורן) - מתאים לשבועות.

  1. 26-05-2009 14:47 #1
    בן
    תאריך הצטרפות
    31-01-08
    שם פרטי
    Emil
    הודעות
    6,583
    עוגת גבינה אפויה קלאסית
    (קרין גורן)
    עוגת גבינה אפויה קלאסית(קרין גורן) - מתאים לשבועות.
    כמות: תבנית בקוטר 26 ס"מ

    חומרים:
    לתחתית:
    1 כוס גדושה קמח (150 גרם)
    1/4 כוס אבקת סוכר (40 גרם)
    100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    2 כפות חלב
    למלית הגבינה:
    750 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן
    250 גרם גבינת שמנת 30% שומן
    6 ביצים, מופרדות
    1 כפית תמצית וניל
    1 כוס גדושה סוכר (220 גרם)
    6 כפות קורנפלור (60 גרם)
    5 כפות קמח (50 גרם)
    2/3 כוס חלב (180 מ"ל)
    50 גרם חמאה מומסת

    אופן ההכנה:
    מכינים את התחתית:
    מחממים תנור ל18- מעלות.
    במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
    מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה (אין צורך בצינון הבצק). דוקרים במזלג ואופים 15-10 דקות להזהבה.
    מכינים את מלית הגבינה:
    מעלים את חום התנור ל240 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים.
    מקפלים דף עיתון לרצועה בגובה דפנות התבנית ומשרים בקערה עם מים קרים.
    בקערה גדולה טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים,תמצית וניל ו2/3 כוס סוכר, מנפים מעל קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים לתערובת אחידה.
    במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצן לבנבן ורך. מוסיפים אתיתרת הסוכר (1/2 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת מבריק ויציבאך לא נוקשה. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
    יוצקים את התערובת לתבנית מעל התחתית האפויה. עוטפים את התבנית מבחוץ ברצועות העיתון המושרות במים.
    אופים בשני שלבים:
    אופים 15-10 דקות עד שפני העוגה הופכים לקרום יבש וזהוב.
    מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור בזמן שהוא מתקררומעבירים סכין בהיקף התבנית: מכניסים את הסכין לעומק 2 ס"מ ומשחררים את שולי העוגה כדי לאפשר לה להתרומם בחופשיות מבלי להדבק לשוליים (סיבה להתבקעות של הקרום).
    מחזירים לתנור ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
    מוצאים מהתנור ומצננים - העוגה במהלך הצינון תחזור לגובה במקורי. שומרים במקרר.


    מומלץ להכין, מתכון מאוד טעים ומתאים לשבועות.
    בתאבון!

  2. 26-05-2009 22:16 #2
    בן
    תאריך הצטרפות
    05-01-09
    שם פרטי
    22321
    הודעות
    5,475
    נראה טעים
    תודה





    יא בינת אל סולטן איפה רמת גן?
    אין כמו אם אל פאחם הכי טוב בעולם!


    כשתצא הפריצה של לPS3, אז 90% מהאנשים בפורום PS יפרצו.
    אם אתה חלק מה 10% שלא יפרצו הוסף זאת לחתימתך.

  3. 27-05-2009 17:27 #3
    בן
    תאריך הצטרפות
    23-12-08
    שם פרטי
    ציקי
    הודעות
    4,192
    תודה
    אני מת על עוגות גבינה

  4. 27-05-2009 17:47 #4
    בן
    תאריך הצטרפות
    08-02-09
    שם פרטי
    טל
    הודעות
    2,530
    אויש נראה כל כך מגרה אחי, וואללה אהבתי ביותר!
    אחלה מתכון גבר, תמשיך כך

  5. 27-05-2009 18:57 #5
    בת
    תאריך הצטרפות
    10-04-09
    הודעות
    74
    גם אחותיי הכינה את זה יצא מ-ד-ה-י-ם. זה נגמר תווך שנייה.
    מומלץ בחום לחג השבועות.

מקרא דרגות:  » יו"ר » מנכ"ל » מנהל ראשי » מפקח » מנהל פורום » צוות פרוייקטים » צוות סיקורים » משתמש כבוד » היכל התהילה » Champ » משקיען כבוד » Winner