fxp
שחזור סיסמה הרשמה
  • הודעות
  • אשכולות
  • רשומים
  • מחוברים כרגע
הרשמה לאתר הרשמה באמצעות facebook
תגיות: ערב, ארוחת ערב
בקשה|

ארוחת ערב טעימה

  1. 06-06-2009 15:52 #1
    תאריך הצטרפות
    21-06-07
    הודעות
    945
    אני מבקש מתכון להכנה של ארוחת ערב טעימה וקלה להכנה ומתכון לסלט ירקות טעים עם רוטב טוב.

  2. 06-06-2009 16:12 #2
    בן
    תאריך הצטרפות
    23-02-09
    הודעות
    3,106
    תפרט קצת יותר על הארוחת ערב..


    מתכון נחמד ומהיר לסלט ;
    סלט ירקות פריך ברוטב חמוץ מתוק
    מתכון של דנית קימל, התפרסם ב"המדור לבישול מהיר", "לאשה" 15/10/07.

    טיפ - ללחוצים שבינינו אפשר להכין מראש : לחתוך את כל הירקות, לאחסן בכלי אטום ולמלא במים.
    לפני ההגשה לסנן את המים ולהוסיף את הרוטב.



    4 מנות

    רכיבים:
    לסלט:
    1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
    50 גרם שומשום
    1 קולרבי קלוף, חתוך למקלונים דקים
    1 צנון קלוף, חתוך למקלונים דקים
    1 תפוח ירוק, קלוף, חתוך למקלונים דקים
    2 בצל ירוק חתוך לקטעים של 1 ס"מ
    1 חבילה (500 גרם) עלי רוקט

    לרוטב
    1/3 כוס שמן זית
    2/3 כפית שמן שומשום
    2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
    2 כפות סילאן
    1/4 כפית מלח, פלפל שחור

    אופן הכנה:
    1. הסלט : מחממים מחבת יבשה (ללא שמן) על להבה גדולה. שמים בה את האגוזים וקולים 2-3 דקות. מוסיפים את השומשום וקולים 2-3 דקות נוספות, תוך נענוע קל של המחבת מדי פעם. מצננים קלות.
    שמים את עלי הרוקט כמצע בקערת ההגשה. מניחים עליהם את הקולרבי, הצנון, התפוח והבצל הירוק. מפזרים מעל את הפקאן וזרעי השומשום.
    2. הרוטב : מערבבים בקערה את שמן הזית, שמן השומשום, מיץ הלימון, הסילאן, המלח והפלפל.
    3. ההגשה : יוצקים את הרוטב על הירקות, מערבבים ומגישים מיד.

מקרא דרגות:  » יו"ר » מנכ"ל » מנהל ראשי » מפקח » מנהל פורום » צוות פרויקטים » צוות סיקורים » משתמש כבוד » היכל התהילה » Champ » משקיען כבוד » Winner