מה צריך?
2 חצילים בינוניים.
מעט שמן לשימון החצילים
2 כפות גדולות רסק עגבניות
1כוס מים
1/4 כוס חומץ (הדרים פשוט) אפשר קצת פחות לפי הטעם.
5-6 שיני שום
עלי תימין לקישוט (ממש לא חובה)

מה עושים?
חותכים חציל/ים לפרוסות.
מפזרים עליהם קצת מלחמשהים כחצי שעה( אפשר יותר). מנגבים או סוחטים על מנת שהמרירות תצא.
מברישים בשמן את פרוסות חציל ואופים בתנור כ20 דקות מכל צד.לאחר שהחצילים לגמרי קרים מתחילים להכין את הרוטב. בסיר רחב שמים רסק עגבניות עם מים, חומץ ושוםמחממים ומביאים לרתיחה.
מחליקים פנימה את פרוסות החצילים. מבשלים יחד מספר דקות. אם רוצים מקשטים במעט עלים.
סלט חצילים דיאטטי