כמה פעמים ראיתם סרט שכתוב שהאיכות שלו היא R5, TS, Cam ולא ידעתם מה יותר טוב ומה אומר כל אחד?!
המדריך הזה יעזור לכם סוף סוף להבין:
איכויות רגילות
Cam
הסבר קצר:
סרטים מהסוג הזה צולמו ממסך הקולנוע, בד"כ בעזרת מצלמת וידאו דיגיטלית קטנה שהוגנבה בהיחבא אל תוך בית-הקולנוע.
הסבר ארוך :
לעיתים נעשה שימוש בחצובה בזמן הצילום, אך לא תמיד, כמו-כן לפעמים המקום שבו ישב הצלם לא היה אידיאלי מבחינת זווית או מרחק. הסאונד של הסרט הוקלט באולם בעזרת מיקרופון הקבוע בתוך המצלמה.
מכל הפרטים האלו, אתם יכולים להבין שאי-אפשר לצפות לאיכות טובה מסרט מסוג זה (Cam).
אל תתפלאו אם יהיו רעידות בסרט לכל אורכו (צולם ללא חצובה) או אם תראו באמצע דמות של מישהו שקם לצאת לשירותים או אם תשמעו ברקע את השיחה הרומנטית של הזוג שישב בדיוק לפני הצלם...
עצה שלי? אל תורידו כזאת איכות.
Telesync - TS
הסבר קצר:
סרטים מהסוג הזה דומים לסרטים מהסוג Cam (צולמו מהמסך בעזרת מצלמת וידאו). ההבדל העיקרי הוא שהאודיו של הסרט הוקלט ממקור ישיר ולא דרך מיקרופון.
הסבר ארוך :
בחלק מבתי-הקולנוע קיימות יציאות מיוחדות בכיסאות המיועדות לחיבור אוזניות עבור אנשים כבדי -שמיעה. ניתן לחבר את כניסת האודיו במצלמת הוידאו אל יציאת האוזניות ואז להקליט את הסאונד בצורה איכותית יותר.
במקרים מסוימים, גרסאות TS מצולמות בעזרת מצלמה איכותית מתוך תא המקרין בזמן שהקולנוע ריק (למשל על-ידי חבר של המקרין) ואז מתקבלות גרסאות טובות יחסית, אבל אי-אפשר לדעת זאת בוודאות אלא אם כן מורידים חלק מהקובץ אל המחשב וצופים בו.
עצה שלי? רק, אבל רק! אם ממש דחוף לכם לראות את הסרט. אם לא, אל תורידו!
Telecine - TC
הסבר קצר:
סרטי TC אלו סרטים שהועתקו בצורה דיגיטלית ישירות מהגלגל (פילם) של הסרט בעזרת ציוד מיוחד. סרטים מהסוג הזה הם באיכות טובה מאוד בדרך-כלל.
הסבר ארוך :
מכיוון שהציוד הנדרש אינו נפוץ וכן חייבים גישה ישירה לגלגל של הסרט (כמו שיש למשל למי שמקרין את הסרטים בקולנוע), גרסאות של סרטים מסוג TC הן לא נפוצות כל-כך.
עצה שלי? אין הרבה שחרורים כאלו. ככה שלא ייצא לכם להוריד כזה דבר.
Screener - DVDSCR
הסבר קצר:
סקרינר הוא גרסה איכותית מאוד של הסרט אשר נוצרה על-ידי מפיקי הסרט לצרכי קידום-מכירות.
הסבר ארוך :
סקרינרים נמסרים למשל לכותבי-ביקורות בעיתונים או לספריות וידאו, כדי שאנשים יוכלו לראות חלק מהסרט לפני שהם מחליטים לשכור אותו. ייתכן מצב שבו סקרינר שהורד מהאינטרנט יהיה באיכות גרועה אם מי שהעביר אותו לקובץ מחשב עשה עבודה לא-מוצלחת, אבל זה לא מקרה נפוץ.
הדבר שמבדיל סקרינר מגרסה רגילה של הסרט הוא שסקרינר יכול להכיל סוגים שונים של "הפרעות" אשר הוכנסו לשם במיוחד על-ידי מפיקי-הסרט כדי לפגום בהנאה של מי שמעתיק את הסרט.
דוגמאות להפרעות אפשריות בסרט הן:
- חלקים מהסרט מופיעים בשחור-לבן.
- מופיע מונה (למשל מונה -זמן) על המסך לאורך כל הסרט.
- מופיעה הודעה של זכויות יוצרים פעם ברבע שעה וכן מספר טלפון כדי להודיע על עותקים לא חוקיים של הסרט.
עצה שלי? לפעמים האיכות היא טובה מאוד! רק האודיו לא משהו.
Work-Print
הסבר:
כל פריים מועתק בנפרד ממקור ראשון בד"כ. איכות הקול מעולה, איכות התמונה משתנה. לעתים חסרים קטעים מהסרט.
חלק מהסרטים שונים לגמרי מה-WP שלהם כמו ב Men In Black - שם היו חסרים כל החוצנים ובמקומם הופיעו שחקנים.
WP יכול להוות תוספת נחמדה לאוסף כאשר יש גרסה סופית איכותית.
בקיצור איכות הקול טובה ואיכות התמונה משתנה (האיכות יכולה להיות ברמה גבוהה מאוד, ולעיתים הרמה נמוכה עד בינונית) ויכול להיות שיהיו חסרים חלקים מהסרט לכן לא מומלץ להוריד.
איכות מאוד נדירה, קיימת רק בסרטים שוברי קופות.
עצה שלי? האיכות היא טובה יחסית אבל יש מצב שתמצאו קטע בסרט שלא סיימו בכלל לצלם (שכל הצלמים והצוות נמצאים בתוך המסך).
לא ממליץ להוריד.
R5
הסבר קצר:
איכות דומה לשל סקרינר, ההבדל העיקרי בין הסקרינרים לR5 הוא שהR5 נעשים על ידי מקצוענים בעזרת ציוד מקצועי. האיכות של הR5 היא דומה מאוד ל DVDScr .
הסבר ארוך :
בזמן האחרון, אולפני הסרטים הגדולים החלו להפיץ דיוידיים בחנויות מוקדם מהרגיל ברוסיה. מטרתם היא להפסיק את התפשטות השימוש בTelecines (שהיו מאוד נפוצים).
לאחרונה, אמנם, היו מעט מאוד טלסיינים אמיתיים. רוב הטלסיינים המופצים של הסצנה הם בעצם הפצות של R5. הR5 מופצים במהרה על ידי האולפנים על מנת להתחרות בטלסיינים.
עצה שלי? איכות האודיו כאן, היא מעולה רוב הפעמים. מומלץ למי שאין לו סבלנות.
DVDRip
הסבר קצר:
זו גרסת הסרט המומלצת בדרך-כלל.
הסבר ארוך :
זוהי פשוט העתקה של ה-DVD המקורי אל קובץ מחשב ולכן ברוב המקרים איכות התמונה טובה מאוד (אלא אם כן מי שביצע את ההעתקה מפשל וגורם לירידה דרסטית באיכות).
החיסרון העיקרי של גרסת DVDRip הוא שזו בדרך-כלל הגרסה שיוצאת אחרונה לאינטרנט כי מי שיוצר אותה חייב לחכות עד שה-DVD הדרוש יגיע לספריות הוידאו.
עצה שלי? איכות מצוינת, שווה הורדה! זאת הגרסה הכי טובה שקיימת לסרט במשקל 700MB.

תודה