fxp
שחזור סיסמה הרשמה
  • הודעות
  • אשכולות
  • רשומים
  • מחוברים כרגע
הרשמה לאתר
שאלה|

כמה שאלות במתמטיקה כיתה ח' (פונקציות , יחס וקנה מידה)

  1. 11-12-2010 16:45 #1
    בן
    תאריך הצטרפות
    30-09-09
    הודעות
    203
    שלום ,
    יש לי מבחן מחר על הנושאים הבאים : פונקציות , יחס , וקנה מידה .
    יש לי כמה שאלות שממש דחופות לי , אם אתם יכולים לפתור לי אותם ולהסביר לי איך הגעתם לפיתרון אני ישמח ..
    הנה :
    יחס :
    1.להכנת צבע לסיוד חדר ערבבו 2 ליטרים של צבע ירוק 3 ליטרים של צבע אדום ו6 ליטרים של מים , מהו היחס בין הצבע האדום ובין הכמות הכוללת של הצבע המוכן לצביעה ?
    2.במאה גרם של במבה יש 550 קלוריות , כמה קלוריות יש בשקית של 50 גרם ?
    3.בהרצאה שהתקיימה היחס בין הגברים לנשים היה 3:5 . מספר האנשים היה 96 . כמה נשים היו בהרצאה ?
    זהו בעיקרון . אם אפשר תסבירו לי מה זה יחס ישר ויחס הפוך .
    קנה מידה :
    גובהו של מגדל אייפל הוא 320 מטר , אם נשרטט את המגדל בקנה מידה של 1:8000 מה יהיה גובה המגדל בשרטוט בס"מ ?
    אם אפשר תסבירו לי איך להגיע לפתרון ..
    אני בהתחלה פתרתי כך :
    320 מטר שווה ל32,000 ס"מ , אז הקנה מידה הוא : 32,000:8000 , אחר כך צימצמתי עד הסוף הגעתי ל1:4 כי צימצמתי את שניהם ב8000 .
    תודה רבה למי שעוזר אפילו רק בחלק מהתרגילים .

  2. 11-12-2010 17:24 #2
    בן
    תאריך הצטרפות
    04-09-09
    שם פרטי
    גיא
    הודעות
    1,396
    עברת על חוק מספר 3 בתת פורום מתמטיקה, בפעם הבאה האשכול יינעל.

    1. הכמות סה"כ = 2+3+6=11 ליטרים

    לכן היחס הוא 3:11

    2. 100 ג' --> 550 קלוריות
    50 ג' --> 550/2=275 קלוריות

    3. היחס 3:5. נסמן שהיו 3x גברים ו 5x נשים. לכן 3x+5x=96
    8x=96
    x=12

    בהרצאה היו 60 נשים.
    8 ווינרים, 1300 הודעות



    לא לשלוח לי שאלות שקשורות למתמטיקה בפרטי! אני לא עונה!

  3. 11-12-2010 18:40 #3
    בן
    תאריך הצטרפות
    30-09-09
    הודעות
    203
    תודה רבה .. מצטער שעברתי על החוק .
    ב-3 לא הבנתי איך הגעת מ12 ל60 ?

  4. 11-12-2010 18:49 #4
    MathVader מחובר מנהל פורומים מתמטיקה ולימודים ובית ספר לשעבר
    בן
    תאריך הצטרפות
    02-10-07
    הודעות
    6,889
    מספר הנשים הוא 5X, אם X=12, אז 5X=5*12=60
    >>>אני לא עונה בפרטי<<<




    אחוות ה-i
    *אם הבנת בדיחה זאת, פנה לפה.


    מנהל פורומים:
    ^^לשעבר^^

  5. 12-12-2010 14:57 #5
    בן
    תאריך הצטרפות
    30-09-09
    הודעות
    203
    טוב עשיתי את המבחן .. ודווקא הלך לי מצויין בזכות מה שהסברתם ,
    הייתה שאלה כזאת , אני אשמח אם תפתרו לי אותה :
    נתון כי סכום שלושה מספרים הוא 180.
    מספר א' מהווה רבע ממספר ב' , מספר ג' גדול ב-30 ממספר א' .
    מהם המספרים ?

מקרא דרגות:  » יו"ר » מנכ"ל » מנהל ראשי » מפקח » מנהל פורום » צוות פרוייקטים » צוות סיקורים » משתמש כבוד » היכל התהילה » Champ » משקיען כבוד » Winner