רכיבים:
1 חבילת בצק עלים
חצי קילו בשר בקר(אפשר כבר לקנות טחון אבל עדיף לטחון)
2 עלי דפנה
2 בצלים בינונים
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה חריפה (אפשר להחליף במתוק)
כפית מלח שטוחה
חצי כפית כמון
10 גבעולי פטרוזיליה
3 גזרים בינונים
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית תבלין קציצות(לא חובה אבל מעשיר את הטעם)
1 ביצה
1 שקית רוטב צלי של ויטה או אוסם(נמכר בכול מקום והטעם שלו מדהים על בורקס בשר)

אופן ההכנה:
מקלפים את הגזרים והבצל וחותכים אותם לקוביות , מניחים בסיר את הבשר הגזרים ועלי דפנה וקורט מלח, מוסיפים מים ומבשלים כ-45 דקות עד לריכוך של הבשר והגזרים.
במטחנת בשר טוחנים את הבשר, הגזר, הבצל, הפטרוזיליה (לא לטחון את העלי דפנה לזרוק אותם מהסיר של הבשר אחרי שהוא מבושל) מוסיפים את כול התבלינים ואת הצנוברים למי שאוהב ומערבבים היטב.
מסדרים את הבצק עלים לחתיכות שרצויות לכם עדיף לחתוך לבורקסים גדולים ורחבים, ממלאים את הבצק בתערובת שהכנו ומהדקים לסגירת הריבוע בצדדים, טורפים את הביצה ומברישים את הבורקסים ומפזרים שומשום,
לפני ההגשה של הבורקס פותחים שקית של רוטב צלי שמים בסיר ועובדים לפי ההוראות שעל השקית, הרוטב מוכן תוך 5 דקות בערך ויוצקים על הורקסים מאוד מאוד מומלץ מי שלא אוהב יכול להוסיף רוטב פיטריות או כול רוטב שהוא אוהב.
* למי שאין מטחנת בשר, יקנה בשר טחון מוכן ובמחבת על אש נמוכה ישחים את הבשר עם כול התבלינים הנ´ל עד שהוא מוכן ואת הגזרים בצל פטרוזיליה יקצוץ ממש דק ויוסיף לתערובת ביחד עם הבשר על המחבת לעירבוב אחרון וקל כדי שהפטרוזיליה לא תתייבש. וכמובן שעלי הדפנה יהיו לא רצויים.