הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה
מצרכים שלושת רבעי כוס פתיתים אפויים בצורת אורז אסם
250 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
1 כפית מלח
חצי כפית כמון (לא חובה)
רבע כפית פלפל
1 כף רוטב סויה בסגנון סיני אסם
5 כפות שמן
2 תפו"א גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות
1 צנצנת רוטב פסטה פרפקטו עשבי תיבול אסם
1 וחצי כוסות מים
כפית סוכר

ציוד:
2 קערות גדולות
כוס מדידה
כפית
מזלג
כף
קולפן
קרש חיתוך
סכין חדה
סיר שטוח עם מכסה
מרית

אופן ההכנה 1. שמים בקערה את הפתיתים, הבשר הטחון, המלח, הכמון, הפלפל, רוטב הסויה וכף אחת של שמן.

2. אוחזים את הקערה ביד אחת וביד השניה לשים את כל החומרים עד אשר הפתיתים מפוזרים בצורה אחידה בבשר.

3. יוצרים מהבשר שמונה כדורים (פחות או יותר באותו גודל). משטחים כל כדור לצורה של קציצה. מניחים את הקציצות על קרש החיתוך לצד פרוסות תפוחי האדמה.

4. שופכים לקערה את רוטב הפסטה, המים והסוכר ומערבבים.

5. שופכים 4 כפות של שמן לסיר. בעזרת מבוגר, מחממים את השמן על אש בינונית. כעבור 2 דקות, מניחים בסיר את הקציצות זו לצד זו. מטגנים את הקציצות כ-2 דקות ובעזרת מרית הופכים אותן. מטגנים 2 דקות נוספות.

6. בעזרת מבוגר, שופכים על הקציצות את רוטב העגבניות ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כך שיכסו את כל הסיר.

7. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.

8. כעבור חצי שעה, פותחים את הסיר ובודקים אם אחת מפרוסות תפוחי האדמה רכה ונשברת בקלות בעזרת מזלג. אם לא, מכסים ומבשלים עוד מספר דקות.


הפלפל הממולא של נילי:
מאותם חומרים כמעט ניתן להכין פלפל ממולא. לוקחים 4 פלפלים, מורידים להם את הגבעול ומנקים מגרעינים. מחלקים את תערובת הפתיתים והבשר לארבעה חלקים. ממלאים כל פלפל בתערובת. שופכים את השמן לסיר, מסדרים את הפלפלים. בעזרת מבוגר, מטגנים את הפלפלים במשך 5 דקות על אש בינונית. לאחר מכן, הופכים אותם בזהירות ומטגנים 3 דקות נוספות. שופכים את הרוטב לסיר, מכסים ומבשלים את הפלפלים כחצי שעה.