fxp
שחזור סיסמה הרשמה
  • הודעות
  • אשכולות
  • רשומים
  • מחוברים כרגע
הרשמה לאתר
מתכון|

פירושקי (מאכל רוסי)

  1. 24-11-2011 10:43 #1
    בן
    תאריך הצטרפות
    25-07-09
    הודעות
    4,944
    פירושקי / שרי אנסקי
    קרדיט לאתר: איה קיטצן


    פירושקי (מאכל רוסי)


    צילום: מיכל רביבו (אין שום קשר למאכל ולתמונה

    בצק דקיק ומשובח, ללא שמרים, מהיר הכנה. מתאים לטיגון או לאפייה.
    מצרכים לבצק:
    2 כוסות קמח לבן
    1 כוס קמח אורגני או קמח מלא או כוס נוספת של קמח לבן
    1/2 כפית מלח
    300 גרם חמאה או מרגרינה
    1 כף חומץ טבעי
    1ביצה
    1/2-1/3 כוס מים קרים

    אופן הכנה לבצק:
    מערבבים את הקמח עם המלח בקערה גדולה או על משטח עבודה.
    חותכים את החמאה לקוביות קטנות, לשים ומפוררים אותה עם הקמח עד שנוצרת תערובת פירורית אחידה.
    יוצרים גומה במרכז התערובת ומוסיפים לתוכה את החומץ, הביצה והמים.
    לשים עד שמתקבל בצק רך, מעט דביק ואחיד. לא לשים יותר מדי. אוספים לכדור, מכסים בניילון ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
    על משטח עבודה מקומח מרדדים עלה בעובי של 2-3 מילימטרים.
    אם הבצק דביק מדי, זורים עליו מעט קמח.
    בעזרת כוס קורצים עיגולים בבצק.
    במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה באחת מתערובות המילוי, מקפלים לסהרונים ומחברים את הקצוות בצביטות, כדי שהבצק לא ייפתח בזמן האפייה.
    אפשר גם לעשות את הפירושקי בכל צורה ואופן שנראה לכם, כמו לקפל למעטפה או לחתוך את הבצק למלבנים ולקפל לריבועים.

    את הבצק הממולא אפשר לטגן בשמן עמוק או לאפות בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס כ 20-30 דקות.
    רצוי להניח אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה, וכך אין צורך לשמן את התבנית.
    אם רוצים שהפירושקי יזהיבו במיוחד, מברישים אותם בשכבה דקיקה של חלמון טרוף בכפית מים. אך גם כשלא מברישים אותם, הם יוצאים טעימים ומקסימים.
    אם בוחרים לטגן את הפירושקי: יש לחמם שמן עמוק, להכניס לתוכו פירושקי אחדים, להנמיך מעט את האש ולטגן עד שהם מזהיבים. הם ממש לא סופגים שמן.


    מילוי פטריות ובצל:

    ­750 גרם פטריות מנוקות וחתוכות לקוביות קטנות
    צרור בצל ירוק קצוץ דק או בצל יבש גדול קצוץ דק
    50 גרם חמאה/מרגרינה
    1/4 כוס שמן
    מלח ופלפל שחור טחון

    מחממים במחבת גדולה כף שמן ומטגנים את הפטריות עד שהן מתרככות מעט.
    כדי שלא יפרישו יותר מדי נוזלים, כדאי לטגן אותן על אש גבוהה לא בבת אחת, אלא לחלק אותן לשלושה חלקים ובכל פעם לטגן כ 3-4 דקות ולהעביר לקערה בצד.
    ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצל הירוק עד שהוא מתרכך או את הבצל היבש עד שהוא מתחיל טיפטיפה להזהיב.
    מצרפים את הפטריות, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. אפשר להוסיף גם מעט עלי פטרוזיליה או שמיר קצוצים דק.


    מילוי ביצים קשות ובצל ירוק:

    7 ביצים קשות
    2 צרורות בצל ירוק
    2 כפות שמן
    50 גרם חמאה

    בעזרת מזלג מפוררים את הביצים הקשות לפירורים קטנים.
    קוצצים דק­דק את הבצלים. מחממים במחבת גדולה את השמן ומאדים את הבצלים הקצוצים עד שהם מתרככים. מוציאים מהמחבת לקערה.
    ממיסים במחבת את החמאה/מרגרינה, מצרפים אליה את הביצים, מערבבים היטב כדקה בלבד ומכבים את האש.
    מצרפים את הבצלים ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל.


    מילוי בשרי:

    2 בצלים בינוניים קצוצים דק
    2-3 כפות שמן
    1/2 קילו בשר טחון
    מלח
    פלפל שחור טחון
    1 ביצה קשה
    חופן עלי פטרוזיליה ושמיר קצוצים דק

    מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו תוך כדי טיגון עד שהבשר עשוי.
    אפשר להוסיף מעט מים (כ-1/2 כוס ). מכסים ומבשלים את התערובת כחצי שעה.
    מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים היטב ומכבים את האש.
    מגררים את הביצה הקשה בפומפייה דקה ובוחשים אותה לתערובת עם העלים הקצוצים.
    על משטח עבודה מקומח מרדדים עלה בעובי של 2-3 מילימטרים. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
    במרכז כל עיגול מניחים כפית מילוי גדושה, מקפלים לסהרונים ומחברים את הקצוות בצביטות.
    אפשר לטגן בשמן עמוק, או להניח על תבנית ולאפות בתנור חם (180 מעלות ) כ-20-30 דקות. לא צריך למרוח בביצה.

    תמונה לא מצאתי עם קרדיט אפילו תמונה לא קשורה אז מישו יכול לעזור לי במקרה הזה XD?

    לדעתי המאכל הזה הוא אחד הטעימים!
    אישית לא ניסיתי את המתכון הזה אבל אני אכלתי בעבר
    את המאכל עצמו *מומלץ*
    נערך לאחרונה על ידי ggog, 24-11-2011 בשעה 15:24

  2. 24-11-2011 13:14 #2
    בן
    תאריך הצטרפות
    25-02-08
    שם פרטי
    זאביק
    הודעות
    14,381
    אתה יכול לשים גם תמונה של קמח, אין חובה שזה יהיה תמונה של פירושקי.
    אסור(!) לתת קישורים למתכון בפרסום מתכון, כתוב את שם האתר והסר את הקישור.

  3. 24-11-2011 14:39 #3
    בן
    תאריך הצטרפות
    27-07-11
    שם פרטי
    רועי
    הודעות
    2,144
    מכיר..
    תודה

  4. 24-11-2011 15:15 #4
    בן
    תאריך הצטרפות
    25-07-09
    הודעות
    4,944
    זאביק אני יודע שאסור!
    אבל אין אין אין אין לא מצאתי ואני גם יודע שאפשר אפילו משו שלא קשור למתכון אבל לא מצאתי!
    חוץ מיזה זה מתכונים של אותה אישה ככה שהתמונה גם שלה כי היא פרסמה את זה..

  5. 24-11-2011 15:41 #5
    בן
    תאריך הצטרפות
    13-10-07
    שם פרטי
    אילן
    הודעות
    6,583
    אוהב רק פירושקי עם בשר אני חולה על זה , התמונה בהחלט לא קשורה עם השוקולד וזה , עדיף תשים תמונה של בורקס או קמח אפילו .
    תודה רבה

  6. 24-11-2011 15:58 #6
    בן
    תאריך הצטרפות
    25-02-08
    שם פרטי
    זאביק
    הודעות
    14,381
    צריך ישיה קשר כלשהו למתכון.
    יש ברחבי האינטרנט מספיק תמונות של קמח, ביצים, בשר וכדומה.
    התמונה ששמת מזלזלת.
    ננעל.

מקרא דרגות:  » יו"ר » מנכ"ל » מנהל ראשי » מפקח » מנהל פורום » צוות פרוייקטים » צוות סיקורים » משתמש כבוד » היכל התהילה » Champ » משקיען כבוד » Winner