fxp
שחזור סיסמה הרשמה
  • הודעות
  • אשכולות
  • רשומים
  • מחוברים כרגע
הרשמה לאתר
מתכון|

פוקצ'ה עין - אישית

  1. 24-11-2011 10:54 #1
    בן
    תאריך הצטרפות
    25-07-09
    הודעות
    4,757
    פוקצ'ה עין - אישית פוקצ'ה עין - אישית
    פוקצ'ה עין - אישית


    צילום: מיכל רביבו (אין שום קשר למאכל ולתמונה)

    פוקצ'ה עין - אישית מצרכים

    ל - חמש פוקצ'ות לערך

    3 כוסות קמח

    2 - 3 כפות שמן זית

    1/2 1 כף סוכר

    1 כפית מלח

    1 כף שמרים יבשים

    1 כוס מים חמימים

    5 ביצים
    קרדיט לאיה...
    מלח גס לפיזור

    (המתכון לבצק הוא נסיונות שלי משילוב מספר מתכונים)

    פוקצ'ה עין - אישית אופן הכנה

    בקערת המיקסר שמים את הקמח, הסוכר והמלח - ומערבבים טוב בעזרת מזלג

    מוסיפים את השמרים - ושוב מערבבים

    מוסיפים את השמן והמים - מערבלים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה לחצי דקה
    (מנסיון - רצוי שהמים יהיו חמימים)

    לאחר שהבצק מתחיל להתגבש מגבירים את המהירות - ולשים כחמש שש דקות
    (אני בשלב הזה הוספתי עוד כף שמן זית בנוסף למה שרשום במתכון - לשיקולכם...)

    אוטמים את הקערה בניילון נצמד ומכסים במגבת - להתפחה ראשונה

    משמנים עם שמן זית את הידים ואת משטח העבודה
    (זו הדרך למנוע הדבקה של הבצק - לדעתי עדיף על פיזור קמח - שמקשה את הבצק)

    לוקחים מהבצק חתיכה בגודל כדור טניס - ובעזרת הידיים יוצרים צורה מעוגלת

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה - ובעזרת מצקת יוצרים גומה במרכז

    כך עושים עם שאר הבצק

    מכסים - ומניחים בצד להתפחה שניה (כחצי שעה)

    מחממים את התנור לחום בינוני גבוה

    יוצקים ביצה שלמה לתוך הגומה ( בעדינות שלא תשפך החוצה)

    מפזרים מעל צהוב הביצה פלפל שחור

    ומעל כל הפוקצ'ה קצת מלח גס

    מכניסים לתנור לכ-רבע שעה או עד שהפוקצ'ה מקבלת צבע זהוב והביצה מוצקה


    נשמע טעים לא ניסיתי
    ואף פעם לא טעמתי אבל זה נראה טעים (:

    קרדיט לאתר איה קיטצן
    נערך לאחרונה על ידי ggog, 24-11-2011 בשעה 15:27

  2. 24-11-2011 13:18 #2
    בן
    תאריך הצטרפות
    25-02-08
    שם פרטי
    זאביק
    הודעות
    14,382
    כמו שאמרתי כבר, אין להביא קישורים בפרסום מתכון, שנה את הקרדיט לאתר.
    בנוסף, צלם צילם את התמונה ולא אתר אינטרנט, אתר את שמו של הצלם ותן לו את הקרדיט המגיע לו.
    נערך לאחרונה על ידי zoovon, 24-11-2011 בשעה 13:19

  3. 24-11-2011 14:39 #3
    בן
    תאריך הצטרפות
    27-07-11
    שם פרטי
    רועי
    הודעות
    2,147
    ​נראה אחלה

  4. 24-11-2011 15:42 #4
    בן
    תאריך הצטרפות
    13-10-07
    שם פרטי
    אילן
    הודעות
    6,584
    אתה מפרסם אותה תמונה בכל המתכונים חח ? לפחות שים משהו שטיפה קשור לזה .
    תודה רבה , מתכון נפלא

  5. 24-11-2011 15:59 #5
    בן
    תאריך הצטרפות
    25-02-08
    שם פרטי
    זאביק
    הודעות
    14,382
    ננעל.

מקרא דרגות:  » יו"ר » מנכ"ל » מנהל ראשי » מפקח » מנהל פורום » צוות פרוייקטים » צוות סיקורים » משתמש כבוד » היכל התהילה » Champ » משקיען כבוד » Winner