fxp
שחזור סיסמה הרשמה
  • הודעות
  • אשכולות
  • רשומים
  • מחוברים כרגע
הרשמה לאתר
תגיות: כדורי שוקולד, שוקולד, עוגת שוקולד, קרין גורן
מתכון|

עוגת כדורי שוקולד של קרין גורן.

  1. 22-01-2012 22:48 #1
    CherryWine מנותק מנהל ראשי וראש צוות מעצבים לשעבר
    בן
    תאריך הצטרפות
    09-12-11
    שם פרטי
    ;)
    הודעות
    22,582
    מצרכים:
    200 גרם שוקולד מריר
    100 גרם חמאה
    3/4 כוס סוכר
    1 כוס חלב
    30 ביסקוויטים ''פתי בר'' (1 חב' קטנה)

    לקרם שוקולד:
    2 מיכלים שמנת מתוקה
    1 כוס חלב
    2 כפות סירופ מייפל או דבש
    1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד

    לקישוט:

    אבקת קקאו או כמה שקיות אוראו שאותן צריך לפורר (אני אישית הכנתי עם אוראו)

    אופן ההכנה:
    שמים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת נמסה ונוזלית.
    (אני חיממתי את הסיר מתחת לסיר אחר עם מים שהורתחו מספר דקות לפני כן.)
    שוברים את הביסקוויטים בידיים עד שהם שבורים גס, שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
    מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים ומכניסים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 10 דקות.

    עוגת כדורי שוקולד של קרין גורן.
    *קרדיט לצוות הצילום של רשת*

    קרם:
    בזמן שהתערובת שהשטחנו נמצאת במקפיא, נקציף במיקסר שמנת מתוקה, חלב, סירופ מייפל ואינסטנט פודינג,
    במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם אחיד.
    מוזגים את הקרם לתבנית, מעל השכבה של כדורי השוקולד ומיישרים בעזרת לקקן או סכין.
    מעבירים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות העוגה (או למקפיא לשעה-שעתיים).
    אם רוצים לקשט בעזרת קקאו מכניסים אותו למסננת ומפזרים מעל העוגה, במידה ורוצים עוגיות אוראו בשכבת הקישוט מעל העוגה,
    מורידים וזורקים בעזרת סכין את הקרם הלבן של האוראו, לוקחים רק את העוגיות, מכניסים לשקית,
    ובעזרת פטיש שמפורר (יש פטיש כזה למטבח) דופקים מעל השקית,
    עד שמתקבלת מעין אבקה אחידה של עוגיות האוראו, אותה מפזרים מעל העוגה.

    בתיאבון ובהצלחה!
    שיניתי טיפה את הניסוח והוספתי את החלק שלי עם האוראו.

    חוות דעת אישית על העוגה:
    לדעתי העוגה היא נורא מתוקה, דיי צפופה (איך להגדיר את זה?), אבל בסך הכל היא נורא טעימה.
    יש בה מרכיבים שאישית אני מאוד אוהב, כמו הביסקוויטים והחלק התחתון שלה, של כדורי השוקולד,
    אחד הייתרונות בה הוא שלא צריך לאפות אותה והיא נשמרת פשוט במקרר עם ניילון נצמד.
    את הקישוט אפשר לעשות בצורות שונות, בין אם זה בקקאו, עוגיות אוראו או פירורי ביסקוויטים נוספים מלמעלה.
    בנוסף, העוגה נראית מורכבת אבל המתכון עצמו דיי פשוט להכנה, אך יחד עם זאת, מומלץ להעזר בחבר בהכנת העוגה.

    תהנו.

    נערך לאחרונה על ידי CherryWine, 23-01-2012 בשעה 23:49



  2. 23-01-2012 00:58 #2
    בן
    תאריך הצטרפות
    25-02-08
    שם פרטי
    זאביק
    הודעות
    14,381
    הוסף בבקשה קרדיט לצלם התמונה ודעה אישית על המתכון

  3. 23-01-2012 01:04 #3
    CherryWine מנותק מנהל ראשי וראש צוות מעצבים לשעבר
    בן
    תאריך הצטרפות
    09-12-11
    שם פרטי
    ;)
    הודעות
    22,582
    ערכתי את האשכול והוספתי את הנדרש זאביק.



  4. 23-01-2012 20:28 #4
    בן
    תאריך הצטרפות
    27-12-06
    הודעות
    5,083
    וואו נראה מדהים

  5. 23-01-2012 23:31 #5
    בן
    תאריך הצטרפות
    25-02-08
    שם פרטי
    זאביק
    הודעות
    14,381
    יש להושיף קרדיט לצלם לא לאתר ממנו התמונה.

  6. 24-01-2012 20:56 #6
    בן
    תאריך הצטרפות
    13-10-07
    שם פרטי
    אילן
    הודעות
    6,583
    נראה ממש טוב , אני ממש אוהב עוגות מהסוג הזה , תודה רבה רבה

  7. 24-01-2012 21:13 #7
    CherryWine מנותק מנהל ראשי וראש צוות מעצבים לשעבר
    בן
    תאריך הצטרפות
    09-12-11
    שם פרטי
    ;)
    הודעות
    22,582
    תודה רבה על התגובות! שמח שאהבתם (זאביק זה תוקן).



  8. 24-01-2012 21:38 #8
    בת
    תאריך הצטרפות
    14-05-09
    שם פרטי
    נועה
    הודעות
    9,571
    פרסמתי את העוגה הזו פעם (חבל שמתכונים מסודרים לא נכנסים ללינקייה ), היא באמת מדהימה! כתבת שהעוגה "נורא מתוקה ודי צפופה", אז הנה הפתרון - אני הפחתתי את כמות הסוכר מ-3/4 כוס ל-1/4 כוס והשתמשתי רק במיכל שמנת אחד במקום שניים. מומלץ.


  9. 24-01-2012 21:50 #9
    בן
    תאריך הצטרפות
    30-01-11
    שם פרטי
    דניאל
    הודעות
    5,414
    מתכון מעולה, נשמע אחלה תודה

מקרא דרגות:  » יו"ר » מנכ"ל » מנהל ראשי » מפקח » מנהל פורום » צוות פרוייקטים » צוות סיקורים » משתמש כבוד » היכל התהילה » Champ » משקיען כבוד » Winner